Mersin’in Erdemli ilçesinde, 47 yaşındaki matematik öğretmeni Devrim Emir’in 6 gündür kayıp olarak aranıyordu. Emir’in cansız bedeni, Ayaş Yemişkumu Mahallesi Sebaste Caddesi’ndeki bir yazlık dairede bulundu.

Bursa’da dere içinde sır ölüm Bursa’da dere içinde sır ölüm

Devrim Emir’den haber alamayan ailesi, yazlık dairenin kapısını açtırmak için çilingir çağırdı. Kapı açıldığında, Emir’in cansız bedeniyle karşılaşıldı. Olayın bildirilmesi üzerine jandarma, savcı ve olay yeri ekipleri hemen incelemelere başladı. İlk belirlemelere göre, Emir’in 5-6 gün önce bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi. Cenaze, ön otopsi için ilçe devlet hastanesine kaldırıldı.

Cinayetle ilgili olarak, bekar olan Devrim Emir’in erkek arkadaşı M.O. şüpheli olarak aranıyor. Şüpheli M.O.’nun, kadının kayıp olduğu günlerde kredi kartından birkaç defa nakit para çektiği ve alışveriş yaptığı öğrenildi.

Ailenin avukatlarından Erol Bediz, kadın cinayetlerinin toplumda büyük üzüntü yarattığını belirterek, “Şüpheliler araştırılıyor, soruşturma devam ediyor ve muhakkak yakalanacak. Kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi için yasalarda gerekli değişikliklerin yapılmasını diliyoruz,” dedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: İHA