Asayiş

Mersin’de uyuşturucu operasyonu: dron ile tespit edilen şüpheliler yakalandı

Mersin'de düzenlenen 3 ayrı operasyonda, uyuşturucu ticareti yapan 3 kişi yakalanırken, kayalıklar arasında yetiştirilen kenevir bitkisi dron ile tespit edildi.

Abone Ol

Mersin'de uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen şüphelilere yönelik düzenlenen 3 ayrı operasyonda 3 kişi gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Erdemli, Çamlıyayla ve Toroslar ilçelerinde yapılan çalışmalar sonucunda 3 kişinin kenevir bitkisi ekimi yaparak uyuşturucu ticareti yaptığı belirlendi.

Operasyon sırasında, şüphelilerin izlenmesi ve teknik takip işlemleri sürerken bir şüphelinin evinin yakınındaki kayalıklar arasında yetiştirilen uyuşturucu bitkisi, dron ile havadan tespit edildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda, bin 623 kök kenevir bitkisi, 6 kilo 580 gram kubar esrar, 227 gram bonzai, 2 kilo 322 gram kenevir tohumu, 3 av tüfeği, 1 tabanca ve 2 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı ele geçirildi.

İşlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden biri tutuklanırken, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Jandarma ekiplerinin uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışmalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.