THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hâkim olacak. Marmara (Edirne ve Kırklareli hariç), İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu kapsamda, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Siirt, Sinop çevreleri, Diyarbakır'ın kuzey kesimleri, Kastamonu ve Kırklareli kıyıları, Tekirdağ'ın Saray ve Çerkezköy ilçeleri, Balıkesir’in kuzeyi, Çanakkale'nin doğusu, Erzurum'un güneyi ve Hakkari'nin doğusunda yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

BATI KARADENİZ DİKKAT

Rüzgarın Marmara'nın batısı ve kıyı Ege'de kuzey yönlerden 40-60 km/saat hızla esmesi tahmin ediliyor. Bu nedenle, olası taşkın ve sel olaylarına karşı dikkatli olunması gerekiyor. Prof. Dr. Şen, “Pazar ve pazartesi günleri sistem güneye kayarsa Batı Karadeniz kıyı kesiminde ciddi taşkınlara neden olabilir” diyerek halkı uyardı.

SEL RİSKİ OLABİLİR

Meteoroloji yetkilileri, bu yağışların ve rüzgârın sebep olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmalarını vurguladı. Özellikle sel riski bulunan bölgelerde yaşayanların gerekli önlemleri almaları büyük önem taşıyor. Aşırı yağışların, tarım alanları ve altyapıya zarar verme potansiyeli bulunduğu belirtiliyor. Bu kapsamda, yerel yönetimlerin de hazırlıklarını gözden geçirmesi ve acil durum planlarını devreye alması önem arz ediyor.

Muhabir: Haber Bülteni