Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Vahap Saçaklı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu konuda ciddi sıkıntı yaşıyoruz” diyerek mevcut durumun ciddiyetini vurguladı.

Afet Durumunda Ciddi Sorunlar Bekleniyor

Saçaklı, günlük ölüm oranının 9-11 arasında olduğunu ifade ederek, olası bir doğal afet durumunda mezarlık alanlarının yetersiz kalacağından endişe ettiklerini belirtti. “Bu tür bir durum yaşanırsa ciddi sıkıntılar oluşacaktır,” diyen Saçaklı, Yeniköy Mezarlığı’nın 40 yıldır defin alanı olarak kullanıldığını ve mevcut yerin hızla tükendiğini dile getirdi.

Yeni Mezarlık Alanı için Girişimler

Yeniköy Mezarlığı’nın doluluk sorununu çözmek için alternatif olarak, hemen yanındaki Park ve Bahçeler Dolum Tesisinin 18 dönümünün mezarlık alanı olarak ayrıldığını ifade eden Saçaklı, bunun da yaklaşık 3 ay kazandıracağını belirtti. Ayrıca, 2022 yılında Sur ilçesindeki Bağıvar bölgesinde tahsis edilen 588 dönümlük alanın tapu işlemlerinin hızlandırılmasının beklendiğini kaydetti. “Bu alanın mezarlık olarak kullanılması için Valilikle yapılan görüşmelerde herhangi bir sakınca olmadığı tespit edildi,” diyen Saçaklı, bakanlığa yazdıkları yazının da iletildiğini aktardı.

Aile ve Eş Mezarlığı Talepleri Karşılanamıyor

Mezarlık alanlarının yetersizliği nedeniyle aile ve eş mezarlığı taleplerinin de karşılanamadığını söyleyen Saçaklı, “Pandemi döneminde ölüm istatistikleri bir anda fırladı. Bu nedenle toplumsal sağlık açısından yeni defin alanlarının tahsisi büyük önem taşıyor,” dedi. Yeni mezarlığın projesinin hazırlandığına dikkat çeken Saçaklı, mevcut alanların dolması halinde alternatiflerin tükenmesinin önüne geçmek istediklerini ifade etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri de, konunun çözüme kavuşturulması için ilgili yazının Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne gönderildiğini ve işlemlerin sürdüğünü bildirdi. Bu gelişmeler, kentin mezarlık sorununu çözme çabalarının hız kazandığını gösteriyor.

Muhabir: Haber Bülteni