MHP'li Mesut Samanlı'nın 9 yıldır devam eden dava sürecinde, yaklaşık bir yıl önce hapis cezası aldığı öğrenildi. Samanlı, 2023 yılında kesinleşen cezanın ardından 17 Mart 2024'te gerçekleştirilen MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda MYK üyeliğine seçildi.

İYİ Parti'de İstifalar Yağmur Gibi: Parti İçindeki Gerginlik Tırmanıyor İYİ Parti'de İstifalar Yağmur Gibi: Parti İçindeki Gerginlik Tırmanıyor

Olaylar 2015'te Başladı

Mesut Samanlı'ya ait şirket, 2015 yılında Malatya Hekimhan'da bulunan Kurşunlu Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nun yemek ve temizlik işlerini yürütüyordu. Ancak okul müdürü M.U., bazı hizmetlerin eksik olduğunu tespit ederek tutanak düzenledi. Bu durumdan haberdar olan Samanlı, 11 Mart 2015'te müdürü telefonla arayarak tehditlerde bulundu. İddiaya göre, Samanlı müdüre "Seni de yakacağız. Sen öldün, bittin. Bu şartları da yerine getirmeyeceğiz," ifadelerini kullandı.

Birçok Adli Sicil Kaydı Varmış

M.U.'nun suç duyurusu üzerine Malatya Hekimhan Cumhuriyet Başsavcılığı, 21 Mayıs 2015'te Mesut Samanlı hakkında "tehdit ve hakaret" suçlamasıyla iddianame hazırladı. Yargılama devam ederken, Samanlı'nın daha önce de benzer suçlardan ceza aldığı ve birçok adli sicil kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

6 Ay 22 Gün Hapis Cezası

Hekimhan Asliye Ceza Mahkemesi, 2020 yılında Samanlı'ya hakaret suçundan 1 yıl 3 ay, tehdit suçundan ise 9 ay hapis cezası verdi. Samanlı'nın itirazı üzerine Yargıtay 4. Ceza Dairesi, 24 Ocak 2023'te "basit yargılama usulü yönünden değerlendirme yapılmadığı" gerekçesiyle kararı bozdu. Yeniden görülen davada, Samanlı'ya 'kamu görevlisine hakaret' suçundan 6 ay 22 gün hapis cezası verildi. Ceza kesinleşti ve Samanlı, MHP'nin MYK üyeliğine seçildi.

Muhabir: Haber Bülteni