Ankara'da eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cuma namazı çıkışında suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili davanın 5. duruşmasında, mahkeme ara kararı açıklandı.

10 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

22 tutuklu sanığın yargılandığı davada, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Aytaç Ataç, Caner Günay, Umut Ersoy, Alper Atay, Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar ve Ufuk Köktürk'ün, tutukluluk süreleri göz önünde bulundurularak, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbirleriyle tahliyelerine hükmedildi.

12 SANIĞIN TUTUKLULUĞU DEVAM EDECEK

Eray Özyağcı, Vedat Balkaya, Suat Kurt, Doğukan Çep, Tolgahan Demirbaş, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Mustafa Uzunlar, Emre Yüksel, Mustafa Emsar Aykal, Çağlar Zorlu ve Serdar Öktem'in, mevcut suç şüphesi nedeniyle tahliye talepleri reddedildi ve tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi.

GELECEK DURUŞMA TARİHİ

Mahkeme, Cumhuriyet Savcısının esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için duruşmayı 19 Temmuz'a erteleme kararı aldı.

Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti

AYŞE ATEŞ'İN MAHKEMEDE VERDİĞİ İSİMLER

Müştekilerin ve avukatlarının dinlendiği duruşmada, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, "Sinan, bu tehditler başladığında bana 'Ayşe, İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın, Ahmet Yiğit Yıldırım ile Olcay Kılavuz'a talimat vermiş ve beni öldürmek için kapı kapı gezip kiralık katil arıyorlarmış" dedi.

TEHDİTKÂR MESAJIN ARDINDAN PAYLAŞIMLAR

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'i işaret etmesinin ardından Yönter, ara kararın açıklanması sonucu sessizliğini bozdu. Yönter, sosyal medya hesabından "Vallahi hesaplaşacağız, billahi helalleşmeyeceğiz" şeklinde bir paylaşım yaptı. Yönter'in bu mesajına MHP İstanbul İl Başkanı Engin Akyüz, Nevzat Ünlütürk, Yasar Kaba gibi birçok MHP'li isim de katıldı ve aynı paylaşımı yaparak destek oldu.

Muhabir: Haber Bülteni