Ankara Kent Konseyi'nin 6. Olağan Genel Kurulu 7 Temmuz 2024 tarihinde Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapıldı. Mevcut Başkan Halil İbrahim Yılmaz, 2 bin 450 delegenin katılımıyla yapılan oylamada 2 bin 446 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Derya Başyılmaz ise yapılan oylama sonucunda Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na seçildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözleri Üzerine CHP’den Acil Toplantı Talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözleri Üzerine CHP’den Acil Toplantı Talebi


Delegeler arasından yapılan oylamada Ankara Kent Konseyi Onur Kurulu, İstişare Kurulu, Danışma Kurulu ve Yürütme Kurulu üyeliklerinin seçimleri yapıldı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Derya Başyılmaz,  bu oylama sonucunda AKK Yürütme Kurulu’na seçildi. 


Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Derya Başyılmaz yaptığı açıklamada, “Başkentte katılımcı bir yöntemle yapılacak tüm çalışmalarda Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak üstümüze düşeni yapacağız. Ankara Kent Konseyi’ndeki çalışmalara katkı sağlayacağız. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak Ankara Kent Konseyi komisyonlarında ve çalışma gruplarında görev almak istiyoruz. Başkentte yapılacak hizmetlerde mesleki sorumluluk sınırlarımız içinde her türlü kamu görevini gönüllü olarak yerine getirmeye hazırız. Bu kapsamda gerçekleştirilecek olan her türlü iş birliğinin de kente ve kentli yararına olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. 
 

Muhabir: Cansel Yıldız