Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine resmi ziyaret için Ankara’ya geldi. Sisi, Esenboğa Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bu ziyaret kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Şubat 2024 tarihinde Kahire’de gerçekleştirdiği ziyarette imzalanan Ortak Bildiri uyarınca yeniden yapılandırılan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin ilk toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantı, iki ülke Cumhurbaşkanlarının başkanlığında yapılacak.

Ekonomik Krizin Kurbanı: 125 Yıllık Pastane Kapanıyor! Ekonomik Krizin Kurbanı: 125 Yıllık Pastane Kapanıyor!

Konsey toplantısında, Türkiye-Mısır ilişkileri tüm yönleriyle gözden geçirilecek ve ikili işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar tartışılacak. Ayrıca, Gazze ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki İsrail saldırıları gibi güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulacak.

Toplantı sırasında, iki ülke arasındaki ilişkilerin hukuki zeminini güçlendirmek amacıyla bazı belgelerin imzalanması da planlanıyor.

Kaynak: İHA