Operasyon, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda, Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) işbirliğiyle yürütüldü.

Suç makinesi okul denetiminde yakalandı Suç makinesi okul denetiminde yakalandı

9 Yeni Tutuklama Daha Gerçekleştirildi

Siber casusluk suçlamasıyla sürdürülen geniş çaplı soruşturma kapsamında, yeni bir operasyonla birlikte 9 kişinin daha gözaltına alındığı ve tutuklandığı öğrenildi. Böylece, soruşturmanın başlangıcından bu yana tutuklanan şüpheli sayısı 20'ye çıktı. MİT’in yürüttüğü operasyonlar, siber güvenlik alanındaki tehditlere karşı mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Hedef Gençler ve Çocuklar

Soruşturma çerçevesinde yapılan çalışmalar, siber casusluk şebekesinin sosyal medya platformları üzerinden elde ettiği hassas bilgileri, terör örgütleri ve diğer suç örgütleri gibi çeşitli gruplara sattığını ortaya koydu. Ele geçirilen verilerin, özellikle gençler ve çocuklara yönelik şantaj ve dolandırıcılık amacıyla kullanıldığı tespit edildi.

18 İnternet Sitesi Erişime Kapatıldı

Operasyon kapsamında, hassas verilerin satıldığı 18 internet sitesi de tespit edilerek erişime kapatıldı. MİT, bu siteler üzerinden yapılan veri trafiğinin durdurulması için gerekli teknik önlemleri alırken, ilgili platformların faaliyetlerinin tamamen sonlandırıldığını açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı