Ölümle sonlanan motosiklet yarışı

Sultangazi Cebeci Tüneli’ne iddiaya göre ters yönden girip son hızla yarış yapan iki motosiklet, şehirlerarası seyahat eden otobüsle kafa kafaya çarpıştı. Çarpma sonrası iki motosiklet, otobüsün önünde metrelerce sürüklenirken kazada 1 kişiyaşamını yitirdi, 3 kişi ise yaralandı.

Kaza, saat 21.30 civarında Sultangazi Cebeci Tüneli’nde yaşandı. İddiaya göre tünele ters yönden girerek yarış yapan iki motosikletli, son sürat ilerlerken Kuzey Marmara Otoyolu istikametinde seyir halinde olan 44 DD 444 plakalı şehirlerarası otobüsle kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle bir motosiklet yola savrulurken bir motosiklet ise sürücüsüyle birlikte otobüsün önünde metrelerce sürüklendi. Otobüsle birlikte metrelerce sürüklenen motosiklet sürücüsü, olay yerinde hayatını kaybederken 1’i yedek olmak üzere 2 otobüs şoförü ve bir motosiklet sürücüsü yaralandı. İhbar üzerine olay mahalline polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar daha sonra ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Otobüs yolcuları faciadan döndü

Ankara’da polis ekipleri kaza yaptı: 2 polis yaralı Ankara’da polis ekipleri kaza yaptı: 2 polis yaralı

Malatya’ya gitmek üzere Alibeyköy Otogarı’ndan hareket ettiği bildirilen otobüsün yolcuları faciadan dönerken yolcuların kazayı yara almadan atlattığı öğrenildi. Olay yerine gelen başka bir otobüse alınan yolcular ise yolculuklarına devam etti. Olay yeri inceleme ekipleri, tünel içerisinde uzun süre inceleme yaptı. Hastaneye kaldırılan motosiklet sürücüsünün durumu ağır olduğu öğrenilirken 2 otobüs şoförünün ise durumun iyi olduğu belirtildi.

Kaza sebebiyle tünelde trafik akışı tek şeritten sağlandı. İncelemelerin ardından adı  öğrenilemeyen motosiklet sürücünün cansız bedeni Adli Tıp Kurumu Morgun’a kaldırıldı. Ekipler, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı