Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) kara, deniz, hava, siber ve uzay alanındaki etkinlik ve caydırıcılığının giderek güçlendiği vurgulandı.

Hava Kuvvetleri bünyesinde kurulan ve faaliyetlerine devam eden Uzay Komutanlığı’nın yapılanmasına ilişkin çalışmaların sürdüğü belirtildi. Bu süreçte, Türkiye’nin Millî Uzay Programı çerçevesinde insanlı uzay misyonunu başarıyla tamamlayan Hava Pilot Albay Alper Gezeravcının, Uzay Komutanlığı’na atanması önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Ekonomik Krizin Kurbanı: 125 Yıllık Pastane Kapanıyor! Ekonomik Krizin Kurbanı: 125 Yıllık Pastane Kapanıyor!

MSB’den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kara, deniz, hava, siber ve uzay alanlarındaki etkinlik ve caydırıcılığı her geçen gün daha da artırılmaktadır. Bu kapsamda Hava Kuvvetlerimiz bünyesinde kurulan Uzay Komutanlığımızın teşkil faaliyetleri devam etmektedir.
Millî Uzay Programı kapsamında bir ilki gerçekleştirerek insanlı uzay misyonunu başarıyla tamamlayan Hava Pilot Albay Alper Gezeravcı “2024 Yılı Genel Atamaları” ile Uzay Komutanlığı emrine atanmıştır.
Harita Genel Müdürlüğümüz ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında “Harita ve Harita Bilgileri ve İlişkili Hizmetlerin Değişimine İlişkin” iş birliği protokolü 11 Eylül’de imzalanmıştır.
Muhabir: Haber Bülteni