Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik ücretlerinin 1 Temmuz 2024'ten itibaren artacağını duyurdu. Ücretler, memur maaşlarına yapılan zam oranlarına göre belirlenecek.

MSB'nin Resmi Duyurusu

Bakanlık, resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada,

"Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarı, Askeralma Kanunu gereğince 1 Temmuz 2024 itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncellenecektir. Mevcut bedel üzerinden başvuruda bulunmak isteyen yükümlülerin, işlemlerini 28 Haziran 2024 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir"

ifadelerini kullandı.

Bedel ve Ek Bedel Nasıl Hesaplanıyor?

Bedel tutarı: 240.000 gösterge rakamının, ödeme günündeki memur aylık katsayısı ile çarpılması sonucu belirleniyor ve her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yeniden hesaplanıyor.

Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret

Ek bedel tutarı: 3.500 gösterge rakamının, ödeme günündeki memur aylık katsayısı ile çarpılması ve yoklama kaçağı, saklı ve bakaya kalanların her ay için hesaplanan süresiyle çarpılması sonucu bulunuyor. 1 ila 30 gün bir ay olarak kabul edilip, bir ayı aşan günler ise müteakip aya ekleniyor.

Bedelli Askerlik Ücretine Taksit İmkanı Var mı?

7179 sayılı Askeralma Kanunu ve Askeralma Yönetmeliği gereğince, bedelli askerlik hizmeti için belirlenen tutarlar peşin olarak ödeniyor ve taksit imkanı bulunmuyor.

Muhabir: Haber Bülteni