MSB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Sakarya Meydan Muharebesi'nin 22 gün 22 gece sürdüğü ve Türk pilotlarının bu süre zarfında kritik görevlerde yer aldıkları vurgulandı. Muharebe boyunca toplamda 18 gün süresince 40 sorti uçuş gerçekleştirildiği belirtildi.

Bu uçuşlar sırasında Türk havacılarının, Cephe Komutanlığı tarafından verilen istihbarat toplama, keşif yapma, gözlem gerçekleştirme, taarruz düzenleme ve hava-hava muharebeleri gibi çok önemli görevleri başarıyla yerine getirdikleri ifade edildi.

Kahraman Havacılar Anıldı

Açıklamanın devamında, Sakarya Meydan Muharebesi'nde görev yapan kahraman havacılar bir kez daha saygı ve minnetle anıldı. Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cephe Bölüğü Komutanı Yüzbaşı Fazıl Bey, Üsteğmen Hasan Basri Bey ve Sivil Pilot Vecihi (Hürkuş) Bey'in, vatan uğruna verdikleri hizmetlerin unutulmadığı aktarıldı.

İsteme esnasında damada özel kahve menüsü hazırladı! "Bir de bu çıktı" İsteme esnasında damada özel kahve menüsü hazırladı! "Bir de bu çıktı"

MSB'nin paylaşımında ayrıca, Sakarya Meydan Muharebesi sırasında kullanılan İsmet Uçağı ve Türk havacılarının fotoğraflarına da yer verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı