Kanal Fırat ekranlarında yayınlanan "Gündem" programının canlı yayın konuğu olan Prof. Dr. Naci Görür, özellikle Doğu Anadolu bölgesindeki potansiyel deprem risklerine dikkat çekti ve tehlike altındaki bölgeleri tek tek sıraladı.

“7’NİN ÜZERİNDE BİR DEPREM OLUR VE BU DEPREM OLDUKÇA YIKICI OLABİLİR”

Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında bulunan Yedisu Fayı'nın uzun süredir biriken enerjinin, büyük bir deprem üretebileceği konusunda uyardı. Görür, "Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında kalıyor. Deprem üretti üretecek. Çok uzak bir zamanda değil. Olursa, 7’nin üzerinde bir deprem olur ve bu deprem oldukça yıkıcı olabilir" dedi.

THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı

Görür, bu bölgedeki bina ve nüfus yoğunluğunun düşük olmasına rağmen, can kaybının yaşanabileceğini vurgulayarak, "Benim bu sözümü Tunceli valisi ve diğer yetkililer ciddiye aldı. Oradaki kaymakamlarla da konuştum ve gerekli uyarıları yaptım" ifadelerini kullandı.

TUNCELİ VE BİNGÖL İÇİN KRİTİK UYARILAR

Görür, Tunceli’de de ciddi bir deprem beklediğini belirtti ve Kuzey Anadolu Fayı'nın en doğu ucunda bulunan Karlıova-Bingöl-Göynük hattında bir deprem olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. "Bingöl-Karlıova- Erzincan arasında en az 7.4 büyüklüğünde bir deprem olabilir. Depremin üretim periyodu durmuş durumda ve eli kulağında. İkincisi, Bingöl-Göynük arasında 7 büyüklüğünde bir deprem olma ihtimali var" dedi.

Ayrıca, Bingöl-Göynük fay hattının güneybatıya doğru devam etmesi durumunda Palu, Elazığ, Malatya ve hatta Hatay’a kadar etkili olabileceğini belirtti. Görür, bu bölgelerdeki vatandaşların ve yetkililerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Muhabir: Haber Bülteni