Gündem

Narin Güran cinayetinde şok itiraf: Amca ile annenin İlişkisi olduğu mahallede konuşuluyormuş!

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Nevzat Bahtiyar’ın ifadeleri gündeme bomba gibi düştü. Bahtiyar, Narin'in amcası Salim Güran'ın, küçük kızın annesi Yüksel Güran ile ilişkisi olduğu iddiasının mahallede konuşulduğunu belirtti.

Abone Ol

Olay, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsalında bulunan Tavşantepe Mahallesi'nde yaşandı. 21 Ağustos'ta kaybolan Narin'in cesedi, 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatan jandarma, aralarında Narin'in annesi, babası, amcaları ve diğer aile bireylerinin de bulunduğu 22 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler adliyeye sevk edilmek üzere bekleniyor.

Nevzat Bahtiyar’ın Şok İtirafları

Sabah gazetesinden Halit Turan’ın haberine göre; Nevzat Bahtiyar, mahkemede verdiği ifadede Salim Güran’ın talimatıyla küçük kızın cesedini dereye attığını itiraf etti. Bahtiyar, ifadesinde yaşananları şu sözlerle anlattı:

"Evimin önündeki ağaçları sularken Salim Güran, Narin'in babası Arif Güran'a ait evin bahçesinden bana seslendi. Onu aracımla takip ettim, evimden yaklaşık 50 metre uzaklıkta durdu. Bana aracının ön yolcu koltuğundaki battaniyeyi göstererek, 'Ben Arif'in kızını öldürdüm' dedi. Sağ işaret parmağı ile Eğertutmaz deresinin bulunduğu bölgeyi göstererek 'Sen de bu cesedi alıp yok edeceksin, yoksa seni ve aileni öldürürüm' diyerek tehdit etti. Bana ve aileme zarar vereceği korkusuyla teklifini kabul etmek zorunda kaldım. Bana mısır tarlalarının hasadını kaldırdıktan sonra da 200 bin lira para vereceğini söyledi. "

"İlişkilerinin Olduğu Konuşuluyordu"

"Olayın heyecanıyla Narin'i neden ve nasıl öldürdüğünü sormadım ve bilmiyorum. Ancak Tavşantepe Mahallesi'nde Salim Güran'ın, Narin'in annesi Yüksel Güran ve kendi amcasının eşi olan M.G. ile ilişkilerinin olduğu konuşuluyordu. Salim Güran'ın, bu iki kadından biriyle yaşadığı cinsel ilişkiyi görmesi üzerine bu hususu anlatmasıyla toplum arasında dışlanacağı, itibarsızlaşacağı ve Güran ailesi içerisinde problemler yaşanacağından dolayı Narin'i öldürmek istemiş olabileceğini düşünüyorum. Ancak ben kendi gözlerimle Salim Güran'ın bu iki kadınla ilişki yaşadığını görmedim."

"Ahırda Bir Şey Görmüş Olabileceğini Düşünüyorum"

"Narin'in babası Arif Güran'ın kardeşi Erhan Güran'ın oğlunun düğünü olacağından Tavşantepe Mahallesi'ndeki Güran ailesinin erkek bireylerinin büyük çoğunluğu, düğün davetiyesi dağıtmak üzere mahalle dışına çıkmıştı. Salim Güran'ın böyle bir cinsel ilişki yaşamak için mahallede kalmış olabileceğini düşünüyorum. Salim Güran'ın olay günü bana ilk seslendiği yer Arif Güran'ın ahır olarak kullandığı yerin yanıydı. O yüzden belirttiğim bu ahır bölgesinde böyle bir cinsel ilişki yaşanmış olabilir. Bu sırada da Kuran kursundan dönen Narin'in patika yolu kullanıp evine gitmesi durumunda direkt karşısına çıkan ve ahır olarak kullanılan bu bölümde bir şeyler görmüş olabilir diye düşünüyorum. Ayrıca cesedinin terlikleriyle birlikte Salim Güran tarafından yanıma getirilmesi de evinin dışında öldürüldüğünü göstermektedir."

Narin’in Kaybolduğu 19 Günlük Süreçte Neler Oldu?

Narin Güran, 21 Ağustos'ta Kur'an kursuna gitmek üzere evden çıktı ve o gün saat 18.47’de son kez görüldü. Kızları geri dönmeyince, ailesi önce kendi imkanlarıyla arama yaptı, ardından jandarmaya kayıp ihbarında bulundu. Arama çalışmaları, köydeki evler, 150 araç ve geniş bir arazi taranarak sürdü. Ancak Narin'in cesedine 8 Eylül sabahı, kaybolduğu yerin 3 kilometre uzağındaki Eğertutmaz Deresi’nde ulaşıldı.

Olay Geniş Çaplı Bir Şekilde Araştırılıyor

Soruşturma kapsamında Narin’in amcası ve aynı zamanda köy muhtarı olan Salim Güran tutuklandı. Salim Güran’ın aracında yapılan incelemede, Narin’in kıyafetlerindeki DNA örnekleriyle eşleşen bulgular tespit edildi. Ayrıca, olayla bağlantılı olarak 24 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler arasında Narin'in annesi Yüksel Güran, babası Arif Güran ve diğer aile üyeleri de yer alıyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı derinleştirerek 24 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan otopsi sonucu, cesedin deformasyona uğradığı ve Narin’e ait bazı eşyaların bulunduğu tespit edildi.

Cumhurbaşkanından Dikkat Çeken Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili yaptıkları açıklamalarda aileye başsağlığı dilememeleri dikkat çekti.

Soruşturma kapsamında Nevzat Bahtiyar’ın tutuklanması ve yaptığı şok edici itiraflar, olayın seyrini değiştirebilir. Bahtiyar, amca Salim Güran’ın kendisini tehdit ettiğini ve cesedi dereye bırakmaya zorladığını savundu.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, yeni gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.