Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde, 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün süren arama çalışmalarının ardından dere yatağında, üzeri taşlarla örtülüp çalılıklar arasına gizlenmiş halde cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın cinayetine ilişkin soruşturma derinleşerek devam ediyor. Olayla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı.

CNN TÜRK Ankara temsilcisi Dicle Canova’nın aktardığı bilgilere göre, Narin Güran’ın kim tarafından öldürüldüğüne dair soruşturma neredeyse tamamlanmış durumda. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yaptığı açıklamaya göre, iddianame hazırlanmaya başlandı.

OLAYIN FAİLLERİ HTS KAYITLARIYLA TESPİT EDİLDİ

Tunç, baz ve HTS kayıtlarının cinayetin çözülmesinde kilit rol oynadığını belirtti. Kayıtların ışığında, olayın faillerinin tespit edildiğini ve iddianamenin kamuoyuyla paylaşıldığında katillerin tahmin edilebileceğini ifade etti.

EVDEKİ 4 KİŞİ BELLİ OLDU

Edinilen bilgilere göre, HTS kayıtları, Narin Güran’ın evde öldürüldüğünü ortaya koydu. O sırada evde bulunan kişiler arasında amcası, annesi, ağabeyi ve Nevzat Bahtiyar yer alıyor. Bu dört kişinin, cinayeti iş birliği içinde gerçekleştirdiği iddiasıyla yargılanacağı ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle suçlanacağı öne sürülüyor.

Burcu'nun ölüm nedeni korkuttu Burcu'nun ölüm nedeni korkuttu

“EN KISA SÜREDE YARGI SÜRECİ TAMAMLANACAK”

Bakan Tunç, soruşturmanın büyük bir titizlikle yürütüldüğünü, şimdiye kadar 250’ye yakın kişinin ifadesinin alındığını ve kamera görüntülerinin TÜBİTAK tarafından incelendiğini söyledi. Soruşturma sürecinde teknolojinin en son imkânlarının kullanıldığını belirten Tunç, yargı sürecinin en kısa sürede tamamlanacağını vurguladı.

Kaynak: CNN Türk