Asayiş

Narin'in eşyaları bulundu: Elifba kitabı, terlik ve çantası torbadan çıktı!

Diyarbakır’da cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Narin'in cesediyle birlikte terliği, çantası ve elifba kitabı da bir torbada bulundu.

Abone Ol

21 Ağustos’ta Diyarbakır’da kaybolan küçük kız, yapılan aramalar sonucu Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Narin Güran’ın cansız bedeni, daha önce birçok kez aranan bu bölgede tespit edildi. Cesedin içinde olduğu torbadan ise Narin’in kişisel eşyaları çıktı. Bu eşyalar arasında terliği, çantası ve elifba kitabı da vardı. Yetkililer, bu bulguların soruşturma için kritik deliller olduğunu belirtti.

Diyarbakır Barosu Başkanı'ndan Açıklama

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu önünde basın mensuplarına konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Nahit Eren, otopsi işlemlerinin yaklaşık 8 saattir devam ettiğini bildirdi. Eren, “Narin gömülü bir şekilde üzerine taşlar konularak bulunmuştu. Narin’in çantası da torbadaydı, terlikleri de torbadaydı bunlar hepsi delil. Ön delil toplama işlemleri yaklaşık 3 saat sürdü. Yaklaşık 2 buçuk 3 saattir dış otopsi sürdü. Şu an için ön rapor hazırlanacak. Patolojik ve biyolojik incelemeler raporlar gelmedikçe şu an için bir şey söylemek çok zor” dedi.

Eren, otopsi sırasında yapılan ön delil toplama işleminin yaklaşık 3 saat sürdüğünü ve dış otopsi işlemlerinin de 2,5-3 saat devam ettiğini belirtti. Şu an için yalnızca ön raporun hazırlanacağını ve patolojik ile biyolojik incelemelerin ardından kesin sonuçlara ulaşılabileceğini ifade etti.

19 Günlük Kaybolma Süreci ve Adli İncelemeler

Avukat Nahit Eren, Narin’in cesedinin bulunmasından itibaren olayın 19 gün sürdüğünü ve bu sürecin ceset üzerinde deformasyona yol açtığını belirtti. Eren, "Ölüm sebebi şu an net değil. Otopsi ve diğer incelemeler tamamlandığında, yetkili makamlar tarafından bir açıklama yapılacak. Ancak elimizdeki bulgular şimdilik sınırlı" dedi. Olay yerinde bulunan elifba kitabı, terlik ve çanta da incelemeler kapsamında önemli deliller arasında yer alıyor.

Eren, soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü ve 13-14 uzmanın bu sürece dahil olduğunu sözlerine ekledi.