Gündem

Netanyahu ile esir yakınları arasındaki kriz büyüyor!

İsrail'de esir ve kayıp ailelerinin oluşturduğu forum üyeleri, dün gerçekleşen kabine toplantısına dair ortaya atılan iddialara sert bir yanıt verdi. Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, Philadelphia Koridoru karşılığında esirlerin hayatlarını tehlikeye attığını kamuoyuna açıklamasını talep ettiler.

Abone Ol

Gazze Şeridi'ndeki ateşkes ve esir takası görüşmeleri, İsrail ile Hamas arasında büyük bir engelle karşı karşıya. Hamas'ın, Gazze Şeridi ile Mısır sınırında yer alan 14 kilometrelik Philadelphia Koridoru'nun boşaltılması yönündeki talebi, İsrail tarafından reddediliyor. Bu durum, esir yakınlarının tepkisine neden oldu. Kabine toplantısından sızan bilgiler, İsrail askerlerinin Philadelphia Koridoru'nda kalmaya devam edeceğine dair bir karar alındığını iddia ediyor.

Ailelerden Netanyahu'ya Sert Eleştiri

Bu iddialar üzerine, Esir ve Kayıp Aileler Forumu üyeleri Başbakan Netanyahu'yu hedef aldı. Yaptıkları açıklamada, "Bir koridor uğruna esirlerin hayatlarını feda etmeye karar verdiğini kamuoyuna açıkla" diyerek Netanyahu'ya sert eleştiriler yönelttiler.

Savunma Bakanı Gallant'tan Suçlama İddiası

İsrail medyasındaki haberlere göre, Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın kabinede, Philadelphia Koridoru'nda İsrail varlığını sürdürme kararı nedeniyle esirlerin hayatlarını riske attığı yönünde sert eleştirilerde bulunduğu öne sürülüyor.