ODTÜ Beden Eğitimi ve Spor Bölümü doktora öğrencisi Ece İbanoğlu, 2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye olimpik takımının spor psikoloğu olarak görev alıyor. Bu önemli görevle hem üniversitemizi hem de ülkemizi gururlandıran İbanoğlu, sporcuların en yüksek performansı göstermelerine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Mamak Belediye Başkanından milli boksöre destek Mamak Belediye Başkanından milli boksöre destek

Ece İbanoğlu, olimpik takımın bir parçası olarak sporcuların psikolojik sağlığını desteklemek ve performanslarını en üst düzeye çıkarmak için büyük bir çaba sarf ediyor. Paris Olimpiyatları'nda görev alan İbanoğlu, sporcuların stresle başa çıkmalarına ve heyecanlarını kontrol etmelerine yardımcı oluyor. Bu önemli görevi üstlenmesi, ODTÜ’nün eğitim kalitesini ve öğrencilerinin başarısını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Spor psikologları, sporcuların zihinsel ve duygusal durumlarını yönetmelerine yardımcı olan uzmanlar. Ece İbanoğlu bu çerçevede; yoğun bir stres ve heyecan ile başa çıkmaları için stratejiler öğretiyor. Meditasyon, nefes egzersizleri ve diğer gevşeme teknikleri ile sporcuların rahatlamalarını sağlıyor.

Ayrıca sporcuların performanslarını en üst düzeye çıkarmak için zihinsel antrenman teknikleri uyguluyor.  Motivasyon, odaklanma ve konsantrasyon geliştirme üzerine çalışarak sporcuların hedeflerine ulaşmalarına yardımcı oluyor.

ODTÜ'DEN TEBRİK

ODTÜ yönetimi, Ece İbanoğlu'nun Paris Olimpiyatları'nda spor psikoloğu olarak görev almasından dolayı büyük gurur duyduklarını ifade etti. "Öğrencimize ve tüm sporcularımıza başarılar dileriz" mesajıyla, hem İbanoğlu'na hem de olimpik takımımıza desteklerini ilettiler.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş