Gündem

Osman Kavala kendisini ziyaret etmek isteyen Tuğrul Türkeş hakkında konuştu!

Gezi davasının tutuklu sanığı Osman Kavala, AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in kendisi hakkında yaptığı açıklamalara gelen tepkileri anlamakta güçlük çektiğini belirtti.

Abone Ol

Gezi davasının tutuklu sanığı Osman Kavala, AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in kendisi hakkında yaptığı açıklamalara gelen tepkileri anlamakta güçlük çektiğini belirtti. Kavala, Türkeş’in babasının yaşadığı zorlukları anladığını ve bu deneyimlerin başkalarının acılarına karşı duyarlılığı artırdığını vurguladı.

Osman Kavala, yazılı bir açıklama yaparak, Tuğrul Türkeş'in kendisini ziyaret edeceğine dair açıklamalarını ve bu açıklamalara gelen eleştirileri değerlendirdi.

Kavala'nın mesajı şöyle:

"Sayın Tuğrul Türkeş’in beni cezaevinde ziyaret edeceğine dair açıklamasında söylediği 'hayatının 7 yılını cezaevinde geçirmiş bir babanın çocuğuyum' şeklindeki sözlerinin, merhum Alparslan Türkeş ile beni aynı kefeye koymak olarak değerlendirilmesini yadırgadım.
Sayın Türkeş, bu sözlerle babasının işkence dahil çektiği acıları yakından hissetmiş olmanın, kendisini başkalarının acılarına karşı duyarlı hale getirdiğini anlatmak istemiş olabilir.
İnsanların toplum hayatına yaptıkları katkılar eşit değerde değil, bazıları diğerlerinden daha önemli konumdalar. Ancak hukukun egemen olduğu bir ülkede uygar biçimde yaşayabilmek için her bireyin hayatının ve haklarının eşit derecede değerli olduğunun kabulü gerekir.
Öteki olarak görülen, önemli olarak görülmeyen insanların hayatları değersiz sayıldığında onların maruz kaldığı adaletsizliklere kayıtsız kalınıyor. Şiddeti teşvik eden bir ortam yaratılıyor, keyfi cezalandırmalar meşrulaştırılıyor."