Bakan duyurdu:  3,7 milyar lira ödeme yapılacak Bakan duyurdu: 3,7 milyar lira ödeme yapılacak

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Küresel petrol arzı ve talebindeki değişiklikler, fiyatların anlık olarak değişmesine neden oluyor. Özellikle döviz kurlarındaki değişimler de akaryakıt fiyatları için belirleyici unsurlar arasında yer alıyor.

OTOGAZ KULLANICILARINA MÜJDE!

Otogaz grubunda salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 8 kuruş indirim öngörülüyor. Ancak, şu an benzin ve motorin gruplarında herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul'da motorin litre fiyatı 40.27 TL, benzinin litresi ise ortalama 41.38 TL'den satılıyor. Otogazın litresi ise 21.19 TL olarak belirlendi.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarının hesaplaması yapılırken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenir, ardından KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunur. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde edilir.

Muhabir: Haber Bülteni