Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözleri Üzerine CHP’den Acil Toplantı Talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözleri Üzerine CHP’den Acil Toplantı Talebi

OYAK, üyelerine; emeklilik, ölüm ve maluliyet alanlarında ek yardımlar sağlamak üzere 1961 yılında 205 sayılı Kanun’la kurulmuş, mesleki emeklilik fonudur. OYAK, kurulduğu tarihten itibaren üyesi olan TSK mensubu subay, astsubay, uzman/sözleşmeli personel ile sivil memurların maaşlarından yapılan kesintilerle sermaye oluşturmuş ve her yıl belirlenen nema oranlarıyla da üye birikimlerini değerlendirmiştir. OYAK üyesi Murat Beşoğlu, OYAK’ın üyelerine verdiği nemaları ve yönetim kurulu çalışmalarını protesto etmek amacıyla oturma eylemi yaptı. 

Değerlenen para miktarı çok düşük

 
OYAK üyesi Murat Beşoğlu haymana gazetesi muhabiri Cansel Yıldız’a eylemle ilgili açıklama yaptı. 
Beşoğlu, “OYAK’ın üyelerine verdiği nema ücretini ve yönetim kurulu çalışmalarını protesto etmek amacıyla buradayım. Herkes zannediyor ki OYAK bize paralar yağdırıyor, öyle bir şey yok. Biz meslekteyken maaşımızın %10’u OYAK’a kesildi. OYAK’ta bizim sayemizde büyüdü. Ama emekli sandığı sistemi diye bir olay var buradan her sene içerdeki paramız biraz değerleniyor. Değerlenen para miktarının çok düşük olduğunu düşünüyoruz. OYAK’ın 400 bin üyesi var. Kimseye nema artışı yapılmıyor. Bununla ilgili çok büyük bir rahatsızlık var” şeklinde konuştu. 


OYAK yönetimi yeniden toplanmalı 


Nema oranının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Beşoğlu, “Şu an içeride paramız var ve o paralar çok düşük miktarda değerleniyor. OYAK yönetiminin tekrar toplanıp bu nemayı gözden geçirmesi ve üyelerin tepkilerini göz önüne alması gerekiyor. Bizler tepki göstermediğimiz sürece bu durum böyle devam edecek. OYAK şirketi silahlı kuvvetlerinde çalışan subay, astsubay, uzman çavuş devlet memuru arkadaşların paralarıyla kurulan bir şirket. Bizler mevcut yönetim şeklinden rahatsızlık duyuyoruz” dedi. 
 
 

Muhabir: Cansel Yıldız