Paralimpik milli takımı sporcuları, 28 Ağustos - 8 Eylül tarihleri arasında Fransa’da düzenlenecek olan paralimpik oyunlarında Türkiye’yi temsil etmek üzere 94 sporcu ile Fransa’nın başkenti Paris’e uğurlandı. İstanbul Havalimanı VIP Salonu’nda düzenlenen uğurlama törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Davut Gül, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu ve birçok davetli katıldı. Törenin ardından sporcular, Türk Hava Yolları’na ait özel uçakla saat 14.30’da Paris’e doğru yola çıktılar.

15 Branşta 94 Sporcu Madalya İçin Mücadele Edecek

Bu yıl Türkiye, paralimpik oyunlarında rekor bir katılım ile temsil edilecek. Görme engelli, bedensel engelli ve özel sporculardan oluşan 94 sporcu, Ay-yıldızlı forma ile 15 branşta madalya için ter dökecek. Türkiye’nin oyunlardaki temsilcileri arasında Golbol Kadın Milli Takımı, Görme Engelli B1 Erkek Milli Futbol Takımı, atıcılık, eskrim, halter, kürek, masa tenisi, atletizm, tenis, triatlon, judo, okçuluk, tekvando, yüzme ve badminton branşlarında mücadele edecek sporcular bulunuyor.

Sporcuların Kararlılığı ve Heyecanı Zirvede

Golbol Milli Takımı sporcusu Sevda Altınoluk, oyunlara çok iyi hazırlandıklarını belirterek, “Zirvede yerimizi korumak için büyük mücadeleler vereceğiz. Kendimize inanıyoruz ve güveniyoruz” dedi.

İlk kez paralimpik oyunlarında yer alacak olan 15 yaşındaki milli sporcu Meryem Nur Tunuğ ise, “Antrenmanlar gayet güzel geçti. Şu an VIP’deyiz ve herkes çok neşeli ve heyecanlı. Paris’te bütün her şeyimizi göstereceğiz. Umarım güzel başarılar elde ederiz” diye konuştu.

Mamak Belediye Başkanından milli boksöre destek Mamak Belediye Başkanından milli boksöre destek

Ciddi bir sakatlık geçirdiğini söyleyen milli yüzücü Sümeyye Boyacı, “Buraya gelmeden önce ciddi bir sakatlık geçirdim ve şu an tek bacağım ile yarışacağım” ifadelerini kullandı.

Kadın Golbol Milli Takımı oyuncularından Fatma Gül Güler ise, “2020 Tokyo’da aldığımız altın madalyayı Paris’te de kazanmak istiyoruz. Zirveyi bırakmamayı düşünüyoruz. Golbol’e 12 yaşında başladım ve 16 yaşında milli takıma girdim” dedi.

Kaynak: İHA