Husiler’den Tel Aviv’e İHA saldırısı! Husiler’den Tel Aviv’e İHA saldırısı!

Kenya'da erkek arkadaşı tarafından öldürülen 33 yaşındaki uzun mesafe koşucusu Rebecca Cheptegei, 2024 Paris Olimpiyatları’nda kadınlar maratonunda 44. olmuştu. Cheptegei, erkek arkadaşı Dickson Ndiema Marangach ile yaşadığı tartışmanın ardından üzerine benzin dökülerek yakıldı. Olay, spor kariyerindeki başarısıyla bilinen Cheptegei’nin Kenya’daki evinin önünde yaşandı ve iki küçük kızı bu dehşet anlarına tanık oldu. Çiftin, sporcu kadının Kenya'da aldığı arazi nedeniyle sık sık tartıştıkları öğrenildi.

Saldırgan Kümes İçinde Gizlendi

Saldırı sonrasında yaralanan Marangach'ın hastanede tedavi gördüğü bildirildi. Uganda Atletizm Federasyonu, trajik ölümle ilgili bir açıklama yaparak aile içi şiddete dikkat çekti ve adalet çağrısında bulundu. Ayrıca saldırganın, olay günü kiliseden dönen Cheptegei'yi beklemek için beş litre benzinle tavuk kümesine saklandığı, sonrasında da kadının üzerine benzin döküp ateşe verdiği ifade edildi.

Spor Dünyası Yasta

Rebecca Cheptegei, Paris Olimpiyatları dışında geçen yıl Budapeşte’deki dünya şampiyonasında 14. olmuş, 2022'de ise Tayland’da düzenlenen Dünya Dağ ve Trail Koşusu Şampiyonası’nda dağ yarışını kazanarak dikkat çekmişti. Başarılı sporcu, uzun mesafe koşularında kazandığı başarılarla her zaman alkışlanmış ve ilham kaynağı olmuştu.

Kenya’da Şiddet Vakaları Artıyor

Kadın cinayetlerinin giderek arttığı Kenya'da, Rebecca Cheptegei'nin ölümü bir kez daha ülkedeki şiddet sorununu gündeme getirdi. Ülkede 2022’de kadınların en az yüzde 34'ünün şiddet gördüğü biliniyor. Ayrıca spor dünyasındaki kadınların da bu şiddetten nasibini aldığına dikkat çekiliyor. 2021 yılında atlet Agnes Tirop, 2022’de ise Damaris Mutua partnerleri tarafından öldürülmüştü. Her iki cinayet de büyük yankı uyandırmış ve spor dünyasında derin bir üzüntü yaratmıştı.

Muhabir: Haber Bülteni