Gündem

Pentagon, İran’a Karşı Askeri Hazırlıklarını Artırıyor

Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından ABD Savunma Bakanlığı, olası saldırılara hızlı yanıt vermek için askeri birliklerinin hazırlığını artırdı.

Abone Ol

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın ölümünün yankıları sürerken, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran’a yönelik olası saldırılara hızlı bir yanıt vermek amacıyla askeri hazırlıklarını artırdığını açıkladı. Pentagon’un açıklamasında, İran ve müttefiklerinin Ortadoğu’daki Amerikan personeline ve çıkarlarına yönelik olası bir saldırı durumunda ek güçlerin hazırlanmasının gerektiği vurgulandı.

Savunma Bakanı Lloyd Austin, “Çeşitli beklenmedik durumlara yanıt verme hazırlığımızı üst seviyeye çıkararak, ABD’nin ek kuvvetlerinin konuşlanmaya hazırlığını artırdık” dedi. Ayrıca, Pentagon, tüm Ortadoğu’da güvenilir ve entegre hava savunma kabiliyetinin sürdüğünü belirtti.

Açıklamada, Bakan Austin’e Ortadoğu’daki gerilime ilişkin güncel bilgilerin düzenli olarak aktarıldığı, ayrıca USS Abraham Lincoln uçak gemisi liderliğindeki saldırı grubunun bölgede varlığını sürdürdüğü ifade edildi.