Derik Belediyesi, sözleşmeli olarak görev yapan 5 eğitmenin iş akdini sonlandırdı. Personeller, bu fesih kararının hukuka aykırı olduğunu öne sürerek Mardin 1. İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, personellerin işe alım şartlarını eksiksiz yerine getirdiğini, belediyenin fesih işleminin ise hukuka uygun olmadığını belirledi. Mahkeme kararında,  "Hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 Sayılı Kanunun 27. maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütmesinin durdurulmasına, kararın tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi nezdinde itiraz yolu açık olmak üzere 18 Eylül 2024 tarihinde oy birliğiyle..." ifadeleri kullanıldı.

Danıştay Kararına Atıf

Kararda ayrıca Danıştay 12. Dairesi'nin daha önceki benzer bir kararı da emsal gösterildi. Mahkeme, personellerin işten çıkarılmasının devam etmesi durumunda geri dönüşü zor maddi kayıplar yaşayacaklarına vurgu yaptı. Bu nedenle, mahkeme telafisi güç zararlar oluşabileceği gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı aldı.

İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı

DEM Partili Belediyelerde İşten Çıkarmalar Artmıştı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden sonra yönetimi DEM Partisi'ne geçen birçok belediyede işten çıkarma olayları yaşandı. Derik Belediyesi de bu süreçte benzer adımlar atmıştı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı