Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında olduğu 28 sanığın yargılandığı dava, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat ve Alper Kürşat Polat SEGBIS aracılığıyla katıldı. Sanıklardan Ahmet Gün ise mahkemede bizzat hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanıklar arasında ise Dilan Polat ve Sinem Sıla Doğu yer aldı. Duruşmada, sanıkların savunmaları alınarak müdafi avukatların esasa ilişkin beyanlarına geçildi.

Kayıp olan şahsın aracında kan izi tespit edildi! Ekipler devreye girdi Kayıp olan şahsın aracında kan izi tespit edildi! Ekipler devreye girdi

"Aile Mağdur Edildi" Savunması

Dilan Polat’ın avukatı Sevinç Horoz, savunmasında müvekkillerinin ciddi bir şekilde mağdur edildiğini ifade etti. Banka hesaplarının bloke edilmesi ve yaşamlarını sürdüremez hale getirildiklerini belirterek, "Müvekkilim Engin Polat’ın derhal tahliyesini ve mal varlıkları üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasını talep ediyorum" dedi. Diğer sanıkların avukatları da müvekkillerinin beraatlarını talep etti.

Savcıdan Mal Varlığı ve Tedbir Talepleri

Savcı, sanıkların mal varlıkları üzerindeki tedbirlerin kaldırılması talebinin reddedilmesini istedi. Ancak, sadece emekli maaşlarında bulunan kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik bir talep de bulundu. Ayrıca, duruşmadan vareste tutulmak isteyen sanıkların bu taleplerinin kabul edilmesini önerdi, çünkü savunmalarının zaten alınmış olduğunu belirtti.

Tutukluluk Halinin Devamı Talebi

Cumhuriyet Savcısı, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Savcı, sanıkların üzerine atılı suçların ciddiyeti ve kaçma şüphesinin devam ettiğini belirterek, şu aşamada tutukluluk hallerinin kaldırılmasına gerek olmadığını söyledi. Mahkeme, bu talepler doğrultusunda ara kararını yarın açıklayacak.

"Dualarınızı Esirgemeyin" 

Duruşmanın ardından basın mensuplarına konuşmayan Dilan Polat’ın kızı Nilda Polat’ın, annesinin elini öperek birlikte yürüdüğü gözlemlendi. Sinem Sıla Doğu ise mahkeme çıkışında basına, "Dualarınızı esirgemeyin" dedi.

Kaynak: İHA