Kazanın gerçekleştiği yer, Polatlı ilçesi Olukpınar köyü mevkiiydi. Öz Ağrı Seç Turizm'e ait, 04 AAV 951 plakalı Mercedes marka yolcu otobüsü, Çetin Karayel'in kontrolündeyken köprü ayaklarına çarptı. Bu çarpma sonucunda Fezile Baydar (59), Suna Yaşar Bilgi (28), Ayşan İlman (49), Elif Mira İlman (9), Satı Polat (54), Mahmut Esin (32), Dilan Bayar (31), Muhammet Ozan Bayar (10) ve otobüs şoförü Çetin Karayel (45) hayatını kaybetti. Ayrıca 30 kişi de yaralandı.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, makine mühendisi, elektrik mühendisi ve trafik uzmanlarından oluşan 5 kişilik bir bilirkişi heyeti kuruldu. Bu heyet tarafından hazırlanan ön raporda, şoför Çetin Karayel'in şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymadığı ve kazanın oluşumunda doğrudan etkili olduğu belirtildi.

Teknik İncelemeler ve Kamera Kayıtları

Bilirkişi heyeti, Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ve Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kayıtlarını inceledi. Raporun bu aşamasında, otobüsün herhangi bir teknik arıza veya kusuru olmadığı, ancak asıl raporda bu konunun daha detaylı ele alınacağı ifade edildi.

Raporda ayrıca, otobüsün Doğubayazıt'tan Olukpınar mevkiine kadar olan güzergahı, durakladığı dinlenme tesislerinin görüntüleriyle birlikte detaylı bir şekilde incelendi. Otobüs, son olarak kaza yapmadan 10 dakika önce, 04.50'de Mevlana Bulvarı, Armada AVM ve Temelli Karakolu güzergahlarında görüldü. Bilirkişi heyeti, otobüsün bu kayıtlardan sonra detaylı incelemelerinin tamamlanacağını ve asıl raporun Batı Başsavcılığı'na sunulacağını belirtti.

11 yıldır aranan cinayet zanlısı tarlada çalışırken yakalandı 11 yıldır aranan cinayet zanlısı tarlada çalışırken yakalandı

7 Kişinin Hayati Tehlikesi Devam Ediyor

Sağlık birimlerinden alınan bilgilere göre, kazada yaralananlardan 2 kişinin entübe edilerek yoğun bakıma alındığı, 7 kişinin ise hayati tehlikesinin sürdüğü açıklandı. Tedavileri tamamlanan 3 kişi ise taburcu edildi.

Kazanın Arka Planı 

Öz Ağrı Seç Turizm firmasına ait Mercedes marka yolcu otobüsü, Ağrı’dan İzmir’e gitmek üzere yola çıkmıştı. Ancak sabaha karşı Ankara Polatlı’nın Olukpınar köyü mevkiinde yoldan çıkarak köprü ayaklarına çarptı. Olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri, otobüste sıkışan yolcuları kurtarmak için büyük bir çaba sarf etti. Yaralılar hızla çevredeki hastanelere sevk edildi.

Kazada hayatını kaybedenlerin cenazelerinden 5'i, Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı'na uçakla getirildi ve gözyaşları içinde toprağa verildi.

Kaynak: İHA