Gündem

Prof. Dr. Naci Görür'den kritik uyarı: "Büyük deprem kapıda"

Deprem uzmanı ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl, Karlıova ve Erzincan bölgesinde 7.4 büyüklüğünde bir depremin gerçekleşebileceği konusunda önemli uyarılarda bulundu. Görür, bu bölgedeki deprem üretme periyodunun sona erdiğini ve büyük bir depremin "eli kulağında" olduğunu belirtti. Ayrıca, Bingöl ile Göynük arasında da 7 büyüklüğünde bir depremin olabileceğini vurguladı.

Abone Ol

Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında bulunan fay hattında büyük bir deprem olmasının an meselesi olduğunu ifade etti. Bu olası depremin yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini belirten Görür, bölgedeki bina ve nüfus yoğunluğunun nispeten düşük olmasına rağmen, can kayıplarının önlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Görür, Tunceli Valisi ve bölgedeki diğer yetkililerle durumu paylaştığını ve gerekli tedbirlerin alınması için uyarılarda bulunduğunu da ekledi.

Enerji Transferi ve Deprem Riski

20 Şubat depremlerinin bölgeye enerji transfer etmiş olabileceğini söyleyen Görür, özellikle Karlıova ile Bingöl-Göynük arasında kalan bölgenin yüksek risk altında olduğuna dikkat çekti. Tarihsel verilere göre, en son 1866 civarında bu bölgede büyük bir deprem gerçekleştiğini hatırlatan Görür, fay hattının güneybatıya doğru Palu, Elazığ ve Malatya yönünde ilerlediğini ifade etti.

Hazırlıklı Olunmalı

Prof. Dr. Naci Görür, bölgede olası bir depremin etkilerini azaltmak için yetkililerin ve halkın hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı. Deprem riskinin yüksek olduğu bu bölgede, gerekli önlemlerin alınması ve acil durum planlarının gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Görür, halkı ve yetkilileri duyarlı olmaya davet etti.