İsteme esnasında damada özel kahve menüsü hazırladı! "Bir de bu çıktı" İsteme esnasında damada özel kahve menüsü hazırladı! "Bir de bu çıktı"

Bağımsız Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, sosyal medya üzerinden yaptığı tartışmalı paylaşımın ardından Mansur Yavaş ile arasının açıldığını belirtti. Arslan,  paylaşımında, "Kariyer basamaklarını çıkmak için Avrupa başkentlerinde kapı aralayanlar, Türk'ün kudreti ve kuvvetinden başka irade tanımayan Atatürk'e bizim gözümüzle bakamazlar. Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, 'Proje Çocuk' denir, 'Mustafa Kemal'in Askeri' denmez" " ifadesini kullanarak gündem yaratmıştı.

Yavaş Tepki Gösterdi, Arslan İstifa Kararı Aldı

Yerel seçimler öncesinde İYİ Parti’den istifa ederek Mansur Yavaş'ı destekleyen Arslan, yaptığı paylaşımın ardından CHP yönetimi ve Ekrem İmamoğlu'na yönelik eleştirilerde bulunduğu iddiasıyla eleştirilerin hedefi oldu. Mansur Yavaş ise bu sözlere tepki göstererek Arslan’ın açıklamalarını onaylamadığını belirtti ve "Bu tweeti silmesi tavsiyemdir" dedi. Yaşanan gerginliğin ardından Yüksel Arslan, ASKİ Spor Kulübü Başkanlığı görevinden istifa edeceğini açıkladı.

Arslan'dan Savunma: "Bunun Bu Noktaya Geleceğini Düşünmedim"

Arslan, paylaşımının beklediği etkiyi aşan bir boyuta ulaştığını belirterek, "Ben genel bir yorum yaptım, ancak maalesef bu noktaya geldi" sözleriyle kendisini savundu.

"Mansur Yavaş’a benim üzerimden ateş ediyorlar"

Yaşanan gelişmeler CHP çevrelerinde tartışma yaratırken, Yüksel Arslan'dan yeni bir açıklama geldi. Paylaşımında kimseyi hedef almadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ben genel olarak yazdım. Bunun bu noktaya geleceğini düşünmüyordum. Asıl üzüldüğüm, Mansur Yavaş’a benim üzerimden ateş etmeleri. Başkanımla da aramız açılmış oldu. Hiçbir kastım yok, Atatürk kimliği adı altında farklı davranış biçimi olanlarla ilgili böyle bir kanaatimi yazmıştım. Sadece Türkiye’yi yönetecek insanların geçmişteki nostaljilerinden uzaklaşması lazım. Aynı yurtta kalabilirsiniz, aynı okulda kalabilirsiniz ama Türkiye’nin bütünlüğü söz konusu. Üzerine alınan alsın. Zaman zaman oraya selam gönderiliyor, oradan da bize şehit haberi geliyor.

"Ben şahısları kastetmedim"

Bağımsız Türkiye diyeceğiz, sonra farklı davranacağız... Bu memlekette ayağı yere basan insanlar fark etmeyecek mi? Ben şahsi fikrimi söyleyemeyecek miyim? Bağımsız milletvekiliyim. Ben şahısları kastetmedim, benim üzerimden başkanın yıpratılması beni çok üzdü. Belediye ile bütün bağlarımı da koparttım."

"Resmi olarak ASKİ Spor Başkanlığı görevinden de istifa ettim" diyen Arslan ayrıca şunları ekledi: "Genel kurul karar alacak, ben de imzalayacağım" 

Arslan, "Mansur Yavaş'la tweet'ten sonra konuştunuz mu?" sorusuna ise "Kırıcı oluruz diye herhalde aramadı, ben de aramadım" yanıtını verdi. 

Muhabir: Haber Bülteni