Zelenskiy, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Syrskyi ile video konferans aracılığıyla gerçekleştirdiği toplantıda, özellikle Toretsk ve Pokrovsk gibi kritik cephe hattındaki durum ve Kursk bölgesindeki operasyonlar hakkında bilgi aldığını belirtti. Zelenskiy, "Kursk bölgesinde bugün çeşitli noktalarda 1-2 kilometre ilerleme sağladık ve 100’den fazla Rus askerini esir aldık" dedi.

Kursk'ta Şiddetli Çatışmalar Yaşandı

6 Ağustos tarihinde Ukrayna ordusunun sınırı geçerek Rusya’nın Kursk bölgesine başlattığı ani saldırılar sonrasında bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı. Kursk Bölge Yönetimi, bu saldırılarda 4 sivilin hayatını kaybettiğini ve 38 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırılar sonrasında Kursk bölgesinde ilan edilen acil durum, "federal acil durum" seviyesine çıkarıldı.

Ekonomik Krizin Kurbanı: 125 Yıllık Pastane Kapanıyor! Ekonomik Krizin Kurbanı: 125 Yıllık Pastane Kapanıyor!

Putin Saldırıları "Provokasyon" Olarak Nitelendirdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın bu sürpriz saldırısını "büyük bir provokasyon" olarak değerlendirdi. Her ne kadar Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, 7 Ağustos’ta Ukrayna güçlerinin ilerleyişinin durdurulduğunu iddia etse de, Ukrayna kuvvetleri halen bölgedeki varlığını sürdürüyor. Ukrayna ordusu, Rus topraklarında yaklaşık bin kilometrekarelik alanı kontrol altına almış durumda.

Terörle Mücadele Durumu Sürüyor

Geçtiğimiz hafta sonu Rusya, Ukrayna sınırındaki Kursk, Belgorod ve Bryansk bölgelerinde terörle mücadele durumu ilan etmişti. Bu bölgelerdeki gerginlikler hala devam ediyor.

Kaynak: İHA