6 Ağustos'ta Ukrayna ordusu Rusya'nın Kursk bölgesine girdi ve çatışmalar, aralıksız olarak yedi gündür devam ediyor. Kursk'ta "federal acil" durum ilan edilmesinin ardından, bölgede terörle mücadele tedbirleri artırıldı. Kursk, Belgorod ve Bryansk bölgelerinde alınan önlemler dikkat çekiyor.

Belgorod’da Tahliyeler Genişliyor

Kursk bölgesindeki çatışmaların ardından, Rusya'nın Belgorod bölgesinde de tahliyelere başlandı. Belgorod Bölge Valisi Vyaçeslav Gladkov, Krasnoyarujskiy bölgesinde Ukrayna ordusuyla yaşanan çatışmalar nedeniyle bölge halkının güvenli bölgelere taşındığını açıkladı. Daha önce Kursk'ta 76 binden fazla kişinin tahliye edildiği bildirilmişti.

Ukrayna’nın Stratejik Hamlesi: Rusya’yı İstikrarsızlaştırmak

İngiliz medyasına konuşan bir yetkili, Ukrayna'nın Kursk bölgesine düzenlediği saldırının Rusya'yı istikrarsızlaştırmayı hedeflediğini belirtti. Ukrayna'nın bu operasyonla Rusya’ya binlerce asker gönderdiği ve bu hamlenin Moskova’yı zor durumda bıraktığı ifade ediliyor. Aynı zamanda Ukrayna’nın, ABD yapımı silahlar kullanarak savunmadan saldırıya geçtiği bildiriliyor.

Zelenski: "Amaç Saldırı"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, son gelişmeleri değerlendirerek, Ukrayna ordusunun savunmadan saldırıya geçtiğini açıkladı. Zelenski, "Amacımız, düşman mevzilerini genişletmek ve Rusya'daki durumu istikrarsızlaştırmak" dedi. Ayrıca, Rusya'nın Ukrayna topraklarına gerçekleştirdiği binlerce saldırıya karşı adil bir yanıt verileceğini vurguladı.

Zaporijya Nükleer Santrali'nde Yangın

Zelenski, sosyal medya üzerinden yaptığı başka bir açıklamada, Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santrali’nde çıkan yangından sorumlu olduğunu söyledi. Rusya’nın, santrali "Ukrayna, Avrupa ve dünya için şantaj aracı" olarak kullandığını iddia etti. Santralde radyasyon seviyelerinin şu an normal sınırlarda olduğunu belirten Zelenski, bu durumu bir nükleer şantaj olarak nitelendirdi.

Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma! Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma!

Muhabir: Haber Bülteni