Asayiş

Şanlıurfa'da yok artık dedirten olay! Polis üniformasıyla soygun yaptılar

Şanlıurfa’da polis kılığına girerek kuyumcuya yönelik soygun gerçekleştiren 7 şüpheliden 5’i tutuklanırken, 2 şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Abone Ol

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde dün sabah meydana gelen olayda, polis üniforması giymiş 7 kişi kuyumcu Vahit E. ve kuzeni Naci S.’yi kelepçeleyip evde bulunan kasayı soydular. Zanlılar, kasada bulunan 2 kilo 300 gram altın, 10 bin TL, 10 cep telefonu ve 1 bilgisayarı alarak kaçtı. Şüphelilerin güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri polis tarafından incelenerek kimlikleri tespit edildi.

Zanlılar Hakim Karşısında

Olayın ardından Şanlıurfa merkez ve Harran ilçesinde düzenlenen operasyonlarla F.A., A.D., O.Z., E.B., H.B., H.D. ve H.B. isimli zanlılar gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan zanlılardan A.D. (32), O.Z. (28), İ.H.D. (27), H.B. (44) ve F.A. (43) tutuklanırken, 2 zanlı ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Evde Arama Yapacağız Dediler, Hırsızlık Yaptılar

Olay, dün sabaha karşı saat 05.00 sıralarında gerçekleşti. Kuyumcu Vahit E. ve kuzeni Naci S., evlerinde uyudukları sırada kapılarının çalması üzerine kapıyı açtı. Karşılarında polis kıyafeti giymiş 7 kişi bulunan Vahit E. ve Naci S., yere yatırılıp kelepçelendi. Şüpheliler evde arama yapacaklarını söyleyerek kasayı açmalarını istediler. Kasadan altınlar ve parayı alan zanlılar, hızla olay yerinden uzaklaştı. Kelepçeli şekilde yerde yatan Vahit E. ve Naci S., kimsenin gelmemesi üzerine komşularına haber verdi. Komşuların yardımıyla polis çağrıldı ve olay yerinde inceleme başlatıldı.

Güvenlik Kameraları Zanlıları Ele Verdi

Polis ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüphelilerin eşkallerini belirledi. Ardından düzenlenen operasyonlarla zanlılar gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Mahkemede tutuklanan 5 zanlı cezaevine gönderildi, 2 zanlı ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.