ŞEREFLİ GÖKGÖZ'DE KATLİAM YAPMIŞLAR

Şerefli Gökgözü mahallesinde, bu aralar yolunda gitmeyen yolsuzluklar var!! Çocukluğumun da geçtiği ilkokul ne güzeldi, etrafı uzun kavak ağaçlarıyla çevrilmiş, içlerde envai çeşit elma, armut, kayısı ağaçları ve diğer bir çok ağaç vardı? Şimdi o ağaçlar yok. Bu ağaçları rahmet ile andığım; Mahmut Sarı dayı ve Hacı Osman Çınar dede oradaki, sürekli akan köy çeşmesinden sular, ahiretlerine yatırım yaparlardı. Bu ağaçlar hunharca katledilmiş, üç kuruş para hırsı için kesilmiş odun yapılıp köylüye satılmış, yerine düğün salonu yapılmış, betonlaştırılmış.. Dağlarımızda tepelerimizde bir tane ağaç yokken, güneşin altında sığınacağımız bir tane gölge ağacımız yokken, devlet malı olan kesimi için özel izin alınması gereken bu ağaçlar niye kesildi?. Bu ağaçlarda bir canlı, nasıl kıydınız da katliam yaptınız?. Orada katlettiğiniz o ağaçlarla birlikte bizim çocukluğumuzu, anılarımızı da yok ettiniz. Hemen bitişiğinde yine kamu malı olan köy konağının ağaçsız büyükçe bahçesi var, oraya da rantınız için düğün salonu yapa bilirdiniz ama ağaçları satıp para elde edemezdiniz... Yerine yapılan düğün salonunun işletme ruhsatı var mı?, Vergi usul kanununa göre Vergi Levhası var mı ? Orada yapılan düğün, sünnet, vs.. Vatandaşlardan alınan para karşılığında fiş yada makbuz kesildi mi?

Tabi ki fiş makbuz vs. hizmet alımı yapanlara verilmemiş, Vergi Müfettişlerimizi denetim için göreve davet ediyorum. Belediye yetkililerini ruhsatı olmadığı için denetim ve gerekli işlemler için göreve davet ediyorum..

DSİ Sayın Bölge Müdürü, Şerefli Gök Gözü Mahallemiz için, dere ve su kanaları ıslahı yapılsın diye bir iş makinası gönderdi. Sağ olsunlar dere yatakları su kanalları genişletildi, çok güzel oldu, şahsım adına şükranlarımı sunarım. Devlet hizmet yaptı ama.....Köyden bazı ismini vermeyeceğim kişi iş makinasının çalıştığı, kanal açtığı tarla sahiplerinden elli Türk lirası kişi başı hizmet parası toplamış!!! Yüz kişiden fazla hesaba vurursanız epey para ediyor... Sizlerden gelen şikayetler üzerine, konuyu yazılı olarak mülki amirimize ilettik, inşallah suçları resmi olarak ta tespit edilerek gerekli adli ve idari cezaya çaptırılırlar. Devlet fakirin, fukaranın, haklının yanındadır, devlet malının hesabını sorar.

Konuya müdahil olup takipçisi olan, Sayın Bakanlarıma, Bakan yardımcılarıma ve Millet vekillerime teşekkürlerimi sunarım. Taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun. Daha önceki haftalarda dış mahallelerin sorunlarını köşemde yazmıştım. Hizmet gelmeye başladı. CHP Haymana İlçe Başkanına, Sayın Mansur Yavaş Bey’e ve diğer yetkililere teşekkür ederim. Haymana halkı hizmetin en güzeline layık. Hoşcakalın..