Gündem

SGK duyurdu! Ödeme takvimi açıklandı

SGK 'dan gelen açıklamaya göre, 2024 yılı Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme takvimi belirlendi. Yaklaşık 16 milyon emekli vatandaş, bu yıl 3000 TL tutarında bayram ikramiyesi almaya hak kazandı. SSK, Bağ-Kur ve 4C emeklileri ile birlikte dul ve yetim aylığı alan bazı sosyal gruplar da bu ikramiyeden faydalanacak.

Abone Ol

Emeklilerin merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri şöyle:
Nisan ayında yapılan ilk ödemenin ardından, Kurban Bayramı öncesi yapılacak olan ikinci ödemenin tarihi bekleniyor. Uzmanlar, ödemelerin Kurban Bayramı'ndan birkaç gün önce, yani 10 Haziran tarihinde gerçekleştirileceğini tahmin ediyorlar. Ancak, resmi takvim SGK tarafından henüz açıklanmadı.

Emekli bayram ikramiyesi, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri ile birlikte hak sahibi olan dul ve yetim aylığı alanlara, şehit yakınlarına, gazilere, terörden zarar gören sivillere ve sürekli iş göremezlik raporu olanlara da veriliyor.

Ancak, sosyal yardım alanlara bu yıl bayram ikramiyesi verilmeyecek. Evde bakım maaşı, engelli maaşı, 65 yaş aylığı alanlar gibi sosyal yardım alanları, bu yıl ikramiye kapsamına dahil edilmedi.