SGK, yeni internet sitesi emekliler.gov.tr'nin açılışını sosyal medya hesaplarından duyurdu. Yapılan paylaşımda, "Türkiye Yüzyılı emektarlarımızın 'Emekli Dijital Kimlik Kartı' hazır. Emeklilerimize özel yapılan indirimler ve birçok fırsatlara 'http://emekliler.gov.tr' adresi üzerinden erişebilirsiniz." ifadelerine yer verildi.

Bu site üzerinden emekliler, kendilerine özel indirimlerden ve fırsatlardan faydalanabilecek.

DİJİTAL KİMLİK KARTI NASIL OLUŞTURULUR?

SGK, paylaşımında dijital kimlik kartı oluşturma sürecine ilişkin bir video da yayımladı. Buna göre, emekliler, siteye giriş yaparak dijital kimlik kartlarını kolayca oluşturabilecek. Oluşturulan dijital kimlik kartının PDF çıktısı alınarak, üzerindeki QR kod sayesinde emeklilere özel indirimlerden yararlanılabilecek.

Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti

EMEKLİLER.GOV.TR'NİN SAĞLAYACAĞI HİZMETLER

Yeni açılan emekliler.gov.tr sitesinde emeklilere sunulan hizmetlerden bazıları şunlar olacak:
• Emeklilere özel indirimler ve kampanyalar
• Dijital kimlik kartı oluşturma ve kullanma
• Emeklilere yönelik sağlık ve sosyal hizmetler hakkında bilgiler
• Emeklilik ile ilgili güncel haberler ve duyurular

Bu yeni dijital hizmet sayesinde emekliler, birçok işlemi internet üzerinden kolayca halledebilmenin yanı sıra, çeşitli indirim ve fırsatlardan da yararlanabilecek. SGK tarafından sunulan bu yenilik, emeklilerin hayatını kolaylaştırmayı ve onlara daha fazla avantaj sağlamayı hedefliyor.

Emekliler, http://emekliler.gov.tr adresine girerek hemen dijital kimlik kartlarını oluşturabilir ve sunulan fırsatlardan faydalanmaya başlayabilirler.

Muhabir: Haber Bülteni