Geçtiğimiz günlerde birçok bölgede yaşanan yoğun yağışların ardından, sıcak hava dalgası yeniden etkili olmaya başlıyor. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medyada yaptığı açıklamada hafta sonu sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağını duyurdu. Şen, özellikle Aydın, Manisa, Muğla, Hatay ve Adana illerinde aşırı sıcakların görüleceğini söyledi.

"Bu Pastırma Yazı Değil!"

Sıcaklıkların artışıyla ilgili olarak Prof. Dr. Şen, bunun Kasım aylarında görülen pastırma yazıyla karıştırılmaması gerektiğini ifade etti. Pastırma yazının gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkının büyük olduğu dönemlerde yaşandığını belirterek, gece sıcaklıklarının belirgin şekilde düşmediği bu günlerdeki artan sıcaklıkların pastırma sıcağı olmadığını ifade etti.

Şen, yurdun iç ve doğu kesimlerinde sıcaklıkların hafta sonuna doğru daha da yükseleceğini ve yaz aylarındaki değerlere yaklaşacağını belirtti.

THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı

Hafta Sonu Hangi İllerde Sıcaklık Artacak?

Önümüzdeki günlerde aşırı sıcaklıkların etkili olacağı iller hakkında bilgi veren Şen, Aydın, Manisa, Muğla, Hatay ve Adana gibi güney ve batı bölgelerinde sıcaklıkların özellikle yüksek seviyelere çıkacağını bildirdi. Bu illerde yaşayanların dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunan meteoroloji uzmanı, aşırı sıcakların insan sağlığını olumsuz etkileyebileceğini vurguladı.

Bugünkü Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Türkiye genelinde parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul’un Avrupa yakası, Karabük, Bolu, Ağrı, Van gibi bazı bölgelerde ise yerel sağanak yağışlar görülecek. Ayrıca Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de sabah saatlerinde sis ve pus etkili olacak.

Sıcaklıklar: İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artış bekleniyor, diğer bölgelerde ise sıcaklıklarda önemli bir değişiklik öngörülmüyor.

Rüzgar: Güney ve batı bölgelerde hafif ve orta kuvvette esmesi beklenen rüzgar, Güneydoğu Anadolu’da kuzey yönlerinden esmesi tahmin ediliyor.

Muhabir: Haber Bülteni