Gurbetçilerin Sorunlarına Çözüm: 'Sıla Yolu' Projesi

CHP Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, Kapıkule Sınır Kapısı'nda, gurbetçilerle bir araya gelerek 'Sıla Yolu' Projesi hakkında bilgi verdi. Tüm, "Her yıl sıla hasretiyle ülkemizi ziyaret eden gurbetçilerimizin sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm üretmek amacıyla 'Sıla Yolu' Projesi'ni başlattık" dedi. Proje kapsamında, yurda giriş ve çıkış yapan gurbetçilere, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in mektubu dağıtıldı ve gurbetçilerin sorunları dinlendi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda açıklama yapan Mehmet Tüm, CHP olarak gurbetçilerin sorunlarını belirleyip çözüm üretmek için çalıştıklarını söyledi. Tüm, "Sınır kapısından başlayan tüm sorunların farkındayız. Gurbetçilerimizin sevdiklerine kavuşmak, memleket hasretini gidermek için yaşadıkları zorlukları biliyoruz" şeklinde konuştu.

Twitter'dan Destek Mesajı

Resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda da gurbetçilere destek veren Mehmet Tüm, "Genel Merkezimizin düzenlediği 'Sıla Yolu' Projesi için Kapıkule’deyiz. Yurt dışından gelen ve ülkelerine dönen yurttaşlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in mektubunu gurbetçi vatandaşlarımıza ilettik" ifadelerini kullandı.

Gurbetçilerin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz

Mehmet Tüm, CHP'nin, 'Sıla Yolu' Projesi kapsamında gurbetçilerin yanında olmayı sürdüreceğini vurguladı. Proje, gurbetçilerin Türkiye’ye geliş ve dönüş süreçlerindeki sorunlarını çözmeye odaklanarak, onların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. CHP, bu proje ile gurbetçilerin sesi olmayı ve onların sorunlarını gündeme taşımayı amaçlıyor.

Sıla Yolu Projesi Nedir?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmak amacıyla başlatılan bir girişimdir. Projenin temel amacı, gurbetçilerin yaşadıkları sıkıntıları gidermek, onların sesini duyurmak ve bu süreçte karşılaştıkları zorlukları ele almaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: İsrail, Lübnan'dan sonra gözünü topraklarımıza dikecek Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: İsrail, Lübnan'dan sonra gözünü topraklarımıza dikecek

Proje kapsamında, CHP Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm ve CHP yetkilileri Kapıkule Sınır Kapısı'nda gurbetçilerle bir araya gelerek, onların yaşadığı sorunları dinlemekte ve çözüm önerileri sunmaktadır. Proje, gurbetçilerin karşılaştıkları her türlü soruna dikkat çekmeyi ve bu sorunların çözümü için gerekli adımları atmayı amaçlamaktadır.

Muhabir: Cansel Yıldız