DW Türkçe'nin haberine göre, Talha A.'nın el konulan telefonunda yapılan incelemeler, cinayetle ilgili bazı kişilerle gerçekleştirdiği mesajlaşmaları ortaya koydu. Özellikle, Serdar Öktem’in gözaltına alınma nedenine dair "Avukat diye biliyorum. Çocukları bulan o. Çep'in avukatı" şeklindeki yanıtı dikkat çekti. Davanın sanıklarından Doğukan Çep’in, cinayetin azmettiricisi olarak iddia edildiği belirtiliyor.

Talha A.’nın, gözaltına alınan Emre Yüksel’in Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın özel kalemi olduğunu belirttiği bir yazışmada, "Kim kaldı, kimi alırlar başka" sorusuna "AYY" yanıtını vererek Yıldırım'ı işaret ettiği görüldü. Bu durum, Talha A.’nın cinayet sonrası gelişmeleri yakından takip ettiğini gösteriyor.

Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma! Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma!

YAZIŞMALAR ORTAYA ÇIKTI

Yazışmalarda Talha A.’nın, "Dodo yakalanmış", "Tolgahan hapı yuttu" gibi ifadelerle gelişmeleri aktardığı belirlendi. Ayrıca, cinayetten bir gün sonra Tolgahan Demirbaş’a gönderdiği bilgi notunda, "Olaydan sonra geldi dün reis bu" şeklindeki mesajı dikkat çekiyor. Tolgahan Demirbaş, savcılık ifadesinde bu yazışma hakkında, "Ateş cinayeti ile ilgili bilgi notu talebim olmamıştır. Bilgi notunu göndermesinin cinayetle ilgisi yoktur" şeklinde savunmada bulundu.


Talha A., soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Sinan Ateş cinayeti davasında hâlâ 17 şüpheli arasında yer alan Talha A. ile ilgili soruşturmanın tamamlanmadığı bildiriliyor. Savcılığın, bazı şüphelilere ait el konulan dijital verilerin incelemesini beklediği öğrenildi.


Sinan Ateş cinayetine ilişkin davanın duruşması 30 Eylül’de Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edecek. 4 Ekim’e kadar sürecek olan duruşmalarda, 12’si tutuklu 22 sanık, savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı beyanda bulunacak. Bu süreçte yaşanacak gelişmeler, davanın seyrini belirleyecek önemli detaylar içerebilir.

Muhabir: Haber Bülteni