Ankara’da silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in faillerinin yargılandığı davanın ikinci duruşması, bugün Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. Duruşma, yarına ertelenirken, mahkeme salonunda yaşanan skandal bir olay dikkat çekti.

Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret

KILIÇDAROĞLU'NU TEHDİT ETTİ

Azmettirici olarak yargılanan Doğukan Çep, duruşma sırasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na dönerek tetiğe basma işareti yaptı. Bu davranış, mahkeme salonundaki gerginliği artırırken, izleyiciler ve kamuoyu tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in suikastla öldürülmesine ilişkin davada 12'si tutuklu toplam 22 sanık yargılanıyor. Duruşmaya Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra birçok siyasi figür de katıldı.

Duruşma esnasında başka bir skandal olay daha yaşandı. Tetikçi Eray Özyağcı, duruşma salonundan çıkarken gazetecileri tehdit etti. Gazeteci Timur Soykan, bu durumu sosyal medya hesabında şu şekilde paylaştı: “Sinan Ateş’in katili Eray Özyağcı, duruşma salonundan çıkarılırken ben, Murat Ağırel ve Barış Pehlivan’a doğru tetik işareti yaparak tehdit etti. Bu sırada gülüyordu.”

Bu olaylar sonrasında tetikçi Eray Özyağcı'nın gazetecilere yönelik tetik düşürerek ölümlü tehditte bulunması, tutulan tutanak ile dava dosyasına girdi.

Muhabir: Haber Bülteni