Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in suikastıyla ilgili 22 sanığın yargılandığı davada, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi nihai kararını açıkladı.

Mahkeme Salonunda Gergin Anlar

Duruşma, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde gerçekleşti. Sanıklar, avukatları, Sinan Ateş'in ailesi ve yakınlarının katıldığı duruşma boyunca gerginlik hâkimdi. Ateş’in eşi Ayşe Ateş, annesi Saniye Ateş ve diğer aile üyeleri, mahkeme heyetinin kararını büyük bir dikkatle takip etti.

Arnavutköy'deki yatılı okulda 14 kişi zehirlendi Arnavutköy'deki yatılı okulda 14 kişi zehirlendi

Sanıklar Savunmalarında Ne Dediler?

Mahkeme, sanıkların son savunmalarını ve avukatlarının mütalaaya karşı beyanlarını dinledikten sonra kararını açıkladı. Tetikçi Eray Özyağcı, motosikleti kullanan Vedat Balkaya ve keşif yapan Suat Kurt, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, müşteki Selman Bozkurt'a yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan her biri 13 yıl hapis cezası aldı.

Azmettiricilere de Ağırlaştırılmış Müebbet

Mahkeme, cinayet için azmettirdikleri iddia edilen Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’a da "tasarlayarak öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. 

Aile Karara Tepki Gösterdi

Sinan Ateş'in ailesi, duruşma sonrasında açıklanan kararı üzüntüyle karşıladı. Duruşma salonunu gözyaşları içinde terk eden Ayşe Ateş, "Adaletin yerini bulduğunu düşünmüyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı