Sincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla işletmelere yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştirdi.

Ulus Tarihi Kent Merkezi nostaljik otomobillerin de mekanı Ulus Tarihi Kent Merkezi nostaljik otomobillerin de mekanı

Tatlı İmalathanelerine ve Satış Noktalarına Sıkı Denetim

Bayrama sayılı günler kala, tatlı imalathaneleri ve satış noktalarında yapılan denetimlerde tezgâhlar, ürünler, kullanılan aletler ve çalışan personel titizlikle incelendi. Ekipler, genel temizlik kurallarına uyulup uyulmadığını ve üretim araçlarının temizliğini kontrol ederek, imalatta kullanılan ürünlerin son kullanma tarihlerini de dikkatle inceledi.

Tartı Aletlerine Özel İnceleme

Zabıta ekipleri, satışta ve üretimde kullanılan ölçü ve tartı aletlerine yönelik de detaylı denetimler gerçekleştirdi. Ölçü ve Ayarlar Servisi ekipleri, işyerlerinde kullanılan tartı aletlerini kontrol ederek ölçü ve ayar denetimleri yaptı.

Denetimler Sürecek

Denetimler sırasında temizlik kurallarına uyan işletme sahiplerine zabıta ekipleri teşekkür ederken, kurallara uymayanlara gerekli yasal işlemler uygulandı. Ayrıca, iş yerlerinde fiyat etiket kontrolü de yapıldı. Sincan Belediyesi, vatandaşların sağlığını korumak amacıyla ilçe genelindeki denetimlere ara vermeden devam edeceğini belirtti.

Kaynak: İHA