İstanbul'da Şişli Feriköy Mahallesi'nde bulunan Rum Ortodoks Mezarlığı'nda kaçak define arayan dört kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Olay, 23 Ağustos sabahı saat 04:30 sıralarında meydana geldi.

Şişli'deki mezarlıkta gerçekleştirilen kazı çalışmaları sırasında, bir mezarın yaklaşık 6 metre derinliğe kadar kazıldığı belirlendi. Kazı alanında yapılan incelemelerde, 48 adet çömlek parçası, 6 adet pet şişe ve 1 adet cam kavanoz bulundu. Şüphelilerin, mezarlıkta gömü olduğuna inanarak bu kazıyı gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Define aramak amacıyla mezarlığa gelen dört kişinin kimlikleri belirlendi. V.Ş., N.S., M.A. ve A.A. isimli şüpheliler, 25 Ağustos'ta yapılan operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerin, Küçükçekmece'den mezarlığa iki ayrı araçla geldikleri ortaya çıktı.

Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 48 sayfalık definecilik ve define yerleri ile ilgili dokümanlar, 6 adet kaya kırmada kullanılan akfil isimli patlayıcı madde, 1 adet define aramada kullanılan alan tarama cihazı, 1 adet kroki ve 1 adet havalı tabanca ele geçirildi.

Ankara'da kavga hastanede devam etti: Yaralıların yakınları yeniden çatıştı! Ankara'da kavga hastanede devam etti: Yaralıların yakınları yeniden çatıştı!

Emniyet yetkilileri, şüphelilerin define bulamadıklarını ve mezarlıkta herhangi bir zarar meydana getirdiklerini belirtti. Şüpheliler hakkında, "ibadethane ve mezarlıklara zarar verme" suçundan yasal işlemlerin devam ettiği öğrenildi. 

Muhabir: Haber Bülteni