Galatasaray'ın sezon başındaki transfer hamlesi tutmadı: Hakim Ziyech için karar çıktı! Galatasaray'ın sezon başındaki transfer hamlesi tutmadı: Hakim Ziyech için karar çıktı!

MKE Ankaragücü Spor Kulübü, milli futbolcu Hasan Ali Kaldırım'ın geçmişten kalan alacakları nedeniyle transfer yasağı ile karşı karşıya kaldı. Kulüp, iki sezon önceki biriken borçlarını ödemediği için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından cezalandırıldı. Hasan Ali Kaldırım, geçtiğimiz sezon başlarında alacaklarının büyük bir bölümünden vazgeçerek MKE Ankaragücü ile yollarını ayırmış ve Kayserispor'a transfer olmuştu. Ancak, futbolcunun avukatı tarafından verilen sürelere rağmen kalan alacakların ödenmemesi üzerine, Kaldırım'ın TFF'ye başvurusu sonucu kulübe transfer yasağı getirildi.

2 AYRI ÖDEME YAPILMASI KARARLAŞTIRILDI

Kulüp, yasal süreçte 1.560.000 TL'lik borcu kabul ederek, bu alacağın yasal faizleri ile birlikte ödenmesine karar verildi. Ayrıca, dava sonucunda Hasan Ali Kaldırım'a 46 bin 800 TL'lik iki ayrı ödeme yapılması kararlaştırıldı. Ankaragücü, yeni sezona iddialı bir giriş yapmak ve Süper Lig'e yeniden yükselmek istiyor; ancak borçlarını ödemezse, transfer yapma yeteneğinden mahrum kalacak. Kulübün bu finansal krizi aşması için alacaklılarla anlaşma yoluna gitmesi bekleniyor.

Muhabir: Sevda Ecem