Almanya'daki Güncel Market Fiyatları Sosyal Medyada Gündem Oldu Almanya'daki Güncel Market Fiyatları Sosyal Medyada Gündem Oldu

Ahmet Çakır’ın vefat haberi, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından duyuruldu.

Dernek, "Mesleğin örnek insanlarından spor yazarı, üyemiz Ahmet Çakır'ı kaybettik. Merhumun cenazesiyle ilgili bilgi kısa sürede verilecektir. Allah rahmet eylesin." ifadelerine yer verdi.

AHMET ÇAKIR’IN HASTALIĞI NEYDİ?

Ahmet Çakır, 2022 yılında beyin ameliyatı geçirmişti ve o günden bu yana tedavi sürecini sürdürüyordu.

AHMET ÇAKIR KİMDİR?

1952 yılında Kastamonu’da doğan Ahmet Çakır, ailesiyle birlikte 1960 yılında İstanbul’a taşındı. Eğitim hayatına Sultanahmet Ticaret Lisesi’nde başladıktan sonra askere gitmiş, ardından Beyoğlu Akşam Lisesi'ni 1978’de tamamlamış ve 1982 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Basın Yayın Yüksekokulu'ndan mezun olmuştur.

Çakır, gazetecilik kariyerine Günaydın gazetesinde başlamış, ardından Hürgün, Hürriyet, Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl, Sabah-Fotomaç ve Radikal gazetelerinde spor yazarı olarak görev yapmıştır. Spor yazarlığı alanında önemli bir isim olarak tanınan Ahmet Çakır, centilmen kişiliği ve meslektaşlarıyla olan dostane ilişkileriyle de biliniyordu.

Türk spor basınının önemli isimlerinden biri olarak anılacak olan Ahmet Çakır’ın vefatı, birçok meslektaşı ve okuyucusu tarafından derin bir üzüntüyle karşılandı.

Muhabir: Haber Bülteni