Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı gıda denetimlerinde, ünlü köfte zinciri Köfteci Yusuf’a ait şubelerde domuz eti bulunduğu iddiaları, kamuoyunda ve sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. T24’ten Cengiz Anıl Bölükbaş’ın haberine göre, Bakanlık denetimlerinde alınan numuneler üzerinde yapılan analizlerde domuz eti tespit edildi. Raporda, 27 Şubat ve 7 Mart 2024 tarihli denetimlerde tespit edilen domuz etine karşı, firmanın isminin açıklanmaması için yargı sürecine başvurduğu ileri sürüldü.

Denetim Sonuçları Ortaya Çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Şubat ve Mart aylarında gerçekleştirdiği iki ayrı denetimde, Köfteci Yusuf’un iki şubesinden alınan dana eti döneri ve pişmiş köftelerde domuz eti bulunduğu raporlandı. İddialara göre, numune incelemelerinde başka hayvansal ürünlere rastlanmazken, domuz eti tespiti dikkat çekti. Ancak, firmanın isminin kamuoyuna açıklanmaması için bir yargı kararı olup olmadığı konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Mahkeme Kararıyla Engellendi mi?

Bazı iddialara göre, Köfteci Yusuf’un firmanın adının açıklanmaması için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldığı öne sürüldü. Firmanın, bakanlığın taklit ve tağşiş listesinde yer almamak adına bu kararı aldığı belirtiliyor. Ancak, bu konuyla ilgili herhangi bir resmi belge ya da mahkeme kararı henüz kamuoyuna sunulmuş değil.

Türk Cerrahın Korkunç Burun Ameliyatı! Gören Şok Oldu Türk Cerrahın Korkunç Burun Ameliyatı! Gören Şok Oldu

Firma ve Bakanlıktan Sessizlik

Olayın kamuoyuna yansımasının ardından hem firmadan hem de Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan bu iddialarla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Gazete Pencere'den Leyla Aydoğan’ın ulaştığı firmanın avukatı Ali Uslu, konu hakkında bilgi sahibi olmadığını ve herhangi bir açıklama yapamayacağını belirtti.

Sosyal Medyada Tepki

Sosyal medya kullanıcıları, domuz eti iddiaları ile birlikte firmayı hedef alırken, bu durumun yargı sürecine taşınması ve isminin kamuoyundan gizlenmesine yönelik eleştiriler yoğunlaştı. Özellikle ünlü gazetecilerin olaya dikkat çekmesi, tartışmaları daha da alevlendirdi.

Bakanlık Listesi Gündemde

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı taklit ve tağşiş listesinde başka firmaların ürünlerinde de benzer sahtekarlıklar tespit edilmişti. Ancak Köfteci Yusuf'un isminin bu listede yer almaması, tartışmaları daha da büyüttü. Bakanlık, şubelerde tespit edilen domuz eti iddialarıyla ilgili herhangi bir adım atıp atmayacağına ilişkin kamuoyunu bilgilendirmedi.

Raporlar Ne Diyor?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetim raporlarına göre, Köfteci Yusuf’a ait şubelerden alınan 300 gram pişmiş köfte ve 400 gram dana eti dönerinde domuz eti tespit edildi. Ancak, tek tırnaklı veya kanatlı hayvan eti bulunmadığı kaydedildi.

Kaynak: T24, Gazete Pencere