Çiçekçilerin Fotoğraf Kavgası Komalık Etti Çiçekçilerin Fotoğraf Kavgası Komalık Etti

Antalya'da sosyal medya fenomeni Ahmet Sonuç, "Jahrein" rumuzuyla tanınan ismiyle dikkat çekmeye devam ediyor. Hakkında "basın yoluyla müstehcenlik" suçlamasıyla açılan davada, 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Sonuç, geçtiğimiz günlerde benzer bir suçlamaya itirazda bulunmuş ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Dava süreci, sosyal medya ve içerik üreticileri üzerindeki yasal baskıları bir kez daha gündeme getirdi.

NE OLMUŞTU?

Antalya'da sosyal medya fenomeni Jahrein (Ahmet Sonuç), müstehcen içerikler nedeniyle gözaltına alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Jahrein ve E.K. isimli bir kişi, internet aracılığıyla genel ahlaka aykırı konuşmalar ve yayınlar yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Olay, X (eski adıyla Twitter) platformunda 'RockerpuckEvil' ve 'Pungent 666' rumuzlu kullanıcılar tarafından yönetilen bir sohbet odasındaki konuşmaların incelenmesi sonucu ortaya çıktı.

Açıklamada, Jahrein'in Twitch platformunda da benzer içerikte yayınlar yaptığı tespit edildi. Ahmet Sonuç'un, Türk Ceza Kanunu'nun 226. Maddesi uyarınca müstehcenlik suçlamasıyla işlem gördüğü belirtildi. İki şahıs, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 12 Eylül 2024 tarihinde gözaltına alındı ve tutuklama işlemleri başlatıldı.

Kaynak: İHA