Yayınlanan bu talimatlar, ulaşım, müzik, tıraş, kutlamalar ve kadınların toplum içindeki davranışları gibi günlük yaşamın pek çok alanında katı kısıtlamalar getiriyor. Bu kısıtlamalar, kişisel özgürlükleri büyük ölçüde sınırlarken, dini uygulamalara yönelik zorlayıcı önlemleri de beraberinde getiriyor.

Kadınlara Yönelik Katı Düzenlemeler

Taliban'ın yeni kurallarına göre, kadınların şarkı söylemesi, şiir okuması ve toplum içinde yüksek sesle konuşması yasaklandı. Kadınların kamusal alanda vücutlarını ve yüzlerini örtmeleri zorunlu hale getirildi. Ayrıca, kadınlar akraba olmadıkları erkeklere bakamayacak ve toplum içinde konuşmaları da yasaklanacak.

Toplu Taşımada ve Kamusal Alanlarda Yeni Kurallar

Toplu taşıma araçlarında müzik çalmak yasaklanırken, erkek bir veli eşliğinde olmayan kadınların seyahat etmesi de engellendi. Akraba olmayan erkek ve kadınların bir arada bulunmaları ise tamamen yasaklandı. Ayrıca, ulaşım araçları namaz vakitlerinde durdurulacak ve hem şoför hem de yolcular namaz kılmak zorunda olacaklar.

Erkekler İçin Getirilen Kısıtlamalar

Erkeklerin sakallarını tıraş etmesi veya bir avuçtan daha az kesmesi yasaklandı. Ayrıca, kamusal alanda canlı varlıkların resim ve fotoğraflarının medyada kullanılması da tamamen yasaklanmış durumda.

Ankara’da Dans Coşkusu: Latin Dans Kursu Başvuruları Başlıyor! Ankara’da Dans Coşkusu: Latin Dans Kursu Başvuruları Başlıyor!

Kurallara Uyulmaması Durumunda Cezalar

Bu kuralların ihlali durumunda, mahkeme kararı olmaksızın tutuklamalar yapılabileceği belirtiliyor. Taliban'ın bu yeni talimatları, Afgan halkının günlük yaşamını ciddi şekilde etkileyen kısıtlamaları artırarak, ülkedeki baskıcı rejimin derinleşmesine yol açıyor.

Muhabir: Haber Bülteni