Kayseri'de evinde fenalaşan 5 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti Kayseri'de evinde fenalaşan 5 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 14.41'de Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin yerin 10,53 kilometre derinliğinde gerçekleştiği açıklandı.

Prof. Dr. Naci Görür'den Deprem Değerlendirmesi

Depremin hemen ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, sarsıntının bölgenin jeolojik yapısına uygun şekilde gerçekleştiğini ifade etti. Görür, geçtiğimiz yıl 6 Şubat'ta meydana gelen büyük depremlere atıfta bulunarak, bölgedeki fay hatlarının durumuna dikkat çekti.

"Stres Transferi ile Bekleniyordu"

Görür, depremin Kahramanmaraş Fay Zonu üzerinde olduğunu belirterek, “K. Maraş-Bulanık’da 4,3 deprem oldu. Deprem K. Maraş Fay Zonunda. Bu zon daha çok ters ve bindirme fayları ile karekteristik. Maraş depremleri sırasında DAF (Çardak, Erkenek vb )ve Ölü Deniz Fayları kırılmıştı . Bu zonun da kırılması stres transferi yolu ile bekleniyordu” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi