TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 23-26 Eylül tarihlerinde Rusya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaretin dört gün sürmesi planlanırken, Kurtulmuş'un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmesi bekleniyor. Ziyaret, Türkiye-Rusya ilişkilerinin güçlendirilmesine yönelik önemli görüşmelerle dikkat çekiyor.

THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı

Numan Kurtulmuş, Matviyenko'nun Daveti Üzerine Rusya'ya Gidiyor

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Rusya Federasyonu Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko'nun daveti üzerine Moskova’ya gidecek. Ziyaretin ilk gününde, Kurtulmuş'un 24 Eylül Salı günü Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Matviyenko ile heyetler arası toplantı yapması öngörülüyor. Aynı gün Rusya Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi'ni de ziyaret ederek, bölge uzmanları, öğretim üyeleri, genç diplomatlar ve öğrencilere hitap edecek. Kurtulmuş, 25 Eylül Çarşamba günü Federasyon Konseyi Genel Kurulu'na hitap edecek. Ardından Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin ile heyetler arası görüşme yapması planlanan Kurtulmuş, Devlet Duması’nı da ziyaret edecek. Ziyaretin en önemli noktalarından biri ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme yapılması öngörülen toplantı olacak. Ziyaretin devamında St. Petersburg Yasama Meclisi Başkanı Aleksander Belsky ile görüşecek olan Kurtulmuş, onuruna verilecek olan davete katılacak. Bu temaslar, Türkiye-Rusya ilişkilerini güçlendirme adına önemli adımlar olarak görülüyor.

Türkiye-Rusya İşbirliği ve Bölgesel Gelişmeler Masaya Yatırılacak

TBMM Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Numan Kurtulmuş'un ziyaretinde Türkiye-Rusya işbirlikleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunulacak ve bölgesel-küresel gelişmeler değerlendirilecek. Türkiye’nin dış politika vizyonu çerçevesinde işbirliğinin artırılmasına yönelik mesajlar verilmesi bekleniyor. Ziyaret sırasında ele alınacak konular arasında bölgesel ve küresel meselelerin yanı sıra iki ülkenin stratejik işbirliği de bulunuyor.

Muhabir: Haber Bülteni